NASA zendt video uit van de gouden sonde Psyche

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, NASA, heeft een aanzienlijk succes behaald in lasercommunicatie. Tijdens de Psyche-sonde missie is een video succesvol verzonden naar de aarde vanaf een afstand van 31 miljoen kilometer.

De verzonden video toont een schattige rode kat genaamd Taters. Dit historische evenement markeert de eerste live videostream van diepe ruimte met behulp van lasertechnologie.

De Psyche-missie heeft als doel de metalen kern van de gelijknamige asteroïde te bestuderen, gelegen in de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter. De sonde is gelanceerd in een baan door de Falcon Heavy-raket en nadert nu haar doel.

“Dit nieuwe beeld pakt het hart van internetgebruikers over de hele wereld,” zegt een lid van het DSOC-team dat verantwoordelijk is voor communicatie met verre hemellichamen.

Lasercommunicatie opent nieuwe mogelijkheden voor ruimteverkenning, waardoor gegevensoverdracht mogelijk is met aanzienlijk hogere informatieoverdrachtsnelheden dan traditionele radiosystemen.

FAQ:
V: Wat is de betekenis van de Psyche-missie?
A: De Psyche-missie heeft als doel de metalen kern van de gelijknamige asteroïde te bestuderen.

V: Waar ging de video die door NASA werd verzonden over?
A: De video toont een rode kat genaamd Taters.

Definities:
Lasercommunicatie – een methode om informatie over te dragen met behulp van laserlicht, waardoor hoge gegevensoverdrachtsnelheden en een grotere precisie mogelijk is dan bij traditionele radiosystemen.
Falcon Heavy-raket – een krachtige raket die ladingen in een baan lanceert, eigendom van het private bedrijf SpaceX.