Fortnite powraca do iOS dla użytkowników w UE

Epic Games heeft aangekondigd dat Fortnite terugkeert op iPhones in de EU, het nieuws werd onthuld via een officiële communicatie op X. Deze beslissing is het gevolg van Apple’s naleving van de Digital Markets Act (DMA) van de EU.

Voor degenen die bekend zijn met Fortnite, werd het spel in 2020 geblokkeerd op de Apple App Store vanwege een betalingsgeschil tussen Epic en Apple. Als gevolg hiervan werd Epic Games verbannen van iOS voor dit populaire esports-spel. Echter, het spel keert terug naar iOS specifiek voor gebruikers die in EU-landen wonen.

Dit evenement is het resultaat van Apple die zich houdt aan de voorschriften van de Digital Markets Act (DMA), die vereist zijn door de Europese Unie. Vanaf maart van dit jaar op iOS 17.4 zullen iPhone-gebruikers in EU-landen binnenkort de mogelijkheid hebben om alternatieve app stores te gebruiken in plaats van uitsluitend te vertrouwen op de App Store voor het downloaden van apps en games.

Epic Games heeft aangekondigd dat Fortnite terug zal keren naar iPhones via een officiële post op X (voorheen bekend als Twitter). “Herinner je je Fortnite op iOS? Of moeten we het terugbrengen?” schreef Fortnite. Ze voegden eraan toe: “Fortnite zal terugkeren naar Europa op iOS via de @EpicGames Store (dankzij DMA – belangrijke nieuwe EU-wet die dit mogelijk maakt). @Apple, de hele wereld kijkt toe.”

In een volgende post schreef Epic Games: “Blijf op de hoogte voor details terwijl we het regelgevingschema doornemen. We zullen blijven pleiten voor eerlijke concurrentie via rechtbanken en regelgevende instanties waarbij Apple de wet overtreedt.”

Fortnite zal terugkeren naar iOS in Europa in 2024, verspreid via de aankomende @EpicGames Store voor iOS. Blijf op de hoogte voor details terwijl we het regelgevingschema doornemen. We zullen blijven pleiten voor eerlijke concurrentie via rechtbanken en regelgevende instanties waarbij Apple de wet overtreedt.

Vorig jaar won Epic Games een rechtszaak tegen Google, waarbij werd beweerd dat Google een illegaal monopolie handhaaft binnen zijn app store. De rechtbank bevestigde dat Google inderdaad een monopolie had met zijn Play Store en Google Play-betalingsservice. De jury oordeelde ook dat het anti-competitieve monopolie van Google werd gebruikt om Epic te schaden. Echter, Epic verloor een soortgelijke rechtszaak tegen Apple ondanks een reeks online campagnes, waaronder de populaire “Free Fortnite” campagne die gericht was op het verkrijgen van meer steun.

Over de auteur:

Shaurya Sharma is assistent-redacteur bij CNN-News18, gespecialiseerd in verslaggeving over consumententechnologie, nieuwe technologieën en games. Hij heeft een passie voor technologie sinds… Lees meer

Belangrijke punten uit dit artikel:

– Epic Games heeft aangekondigd dat Fortnite terugkeert naar iPhones in de EU. Deze beslissing is het gevolg van de naleving van Apple van de Digital Markets Act (DMA) van de EU.
– Fortnite werd geblokkeerd op de Apple App Store in 2020 vanwege een betalingsgeschil tussen Epic en Apple.
– Apple zal nu voldoen aan de DMA van de EU, waardoor iPhone-gebruikers in de EU alternatieve app stores kunnen gebruiken.
– Epic Games kondigde de terugkeer van Fortnite op iOS aan via een officiële post op het X-platform (voorheen bekend als Twitter).
– Fortnite zal in 2024 terugkeren naar iOS in Europa, verspreid via de aankomende Epic Games Store voor iOS.
– Epic Games won een rechtszaak tegen Google, maar verloor een vergelijkbare rechtszaak tegen Apple.

Belangrijke termen of jargon die in het artikel worden gebruikt:

– Fortnite: Een populair esports-spel ontwikkeld door Epic Games.
– Apple App Store: Het applicatiedistributieplatform voor Apple-apparaten, waaronder iPhones.
– Epic Games: Een game-ontwikkelingsbedrijf dat bekend staat om het creëren van Fortnite.
– Digital Markets Act (DMA) EU: EU-regelgeving die de digitale markt en concurrentie in de app- en gamingsector regelt.

Voorgestelde gerelateerde links:

– Epic Games Store: De officiële website van de Epic Games Store, waar je games kunt vinden en downloaden, waaronder Fortnite.
– Website van Apple: De officiële website van Apple, de fabrikant van iPhones en de App Store.