Odżywianie się dla zwycięstwa na kortach

Ik hou van de momenten waarop mijn partner Rum en ik samen overwinning behalen op de tennisbanen. Echter, tijdens onze laatste wedstrijd merkte ik dat Rum er bezorgd en boos uitzag. Het was toen dat hij me een vraag stelde die me compleet verraste. Hij zei: “Wat speelde je in hemelsnaam vandaag?” Ik ben altijd zelfkritisch geweest, maar vandaag was ik ervan overtuigd dat ik goed had gespeeld. Ik antwoordde simpelweg dat ik de afgelopen dagen een paar dingen aan mijn hoofd had. Mijn dochter had binnenkort een auditie voor een bandenknipselwedstrijd en ik was bezorgd dat ze misschien in een correctiefaciliteit zou belanden.

Echter, Rum toonde geen enkele sympathie. Hij vertelde me dat het hem niet interesseert wat er in mijn leven gebeurt en dat we geen vrienden zijn. Deze zin depressde me volledig. Maar dat was niet alles wat me verbaasde. Hij vertelde me dat ik fitter moest worden. Op dat moment wilde ik een shirt aantrekken omdat ik me ongemakkelijk voelde. Hij ging verder en zei dat ik alcohol, gluten en zuivel moest opgeven en op dieet moest gaan.

Ik vroeg hem welk dieet ik moest volgen. Hij antwoordde dat hij zijn dag begint met warm water met citroen en honing, en vervolgens biologische glutenvrije muesli eet. Voor de lunch heeft hij gemengde groene salade met glutenvrije pesto, en voor het diner een Caesar salade met boerenkool en zalmfilet. Ik kon niet geloven wat ik hoorde. Het leek alsof we muizen in het appartement hadden die beter aten dan ik.

Rum bleef herhalen dat als we dit toernooi willen winnen, ik net zo vastberaden moet zijn als hij is. Hij sprak met zo’n intensiteit dat het me motiveerde. Hij toonde me een klein flesje groen-bruine vloeistof en zei dat het zijn geheim was. Hij drinkt het voor elke wedstrijd. Het zag er inderdaad uit als iets wat van een zieke hond afkwam. Maar hij overtuigde me dat het een drankje is dat hem energie geeft. Hij stelde voor dat hij dit speciale drankje ook voor mij zou bereiden.

Ik wilde niet weten welke ingrediënten hij gebruikt, maar hij won mijn vertrouwen. Ik stemde ermee in hem te vertrouwen en te zien welke resultaten dit drankje oplevert. Immers, ik moet alles doen wat mogelijk is om succes te behalen in dit toernooi.