Wat is het opslagprobleem op Pixel 6 Android 14?

Google heeft een opslagprobleem erkend dat Pixel-telefoons treft die op Android 14 draaien. Dit probleem beïnvloedt voornamelijk Pixel 6-gebruikers die meerdere profielen op hun telefoons hebben ingesteld. Het beperkt gebruikers van het toegang krijgen tot de mediabestanden op hun apparaten, met geen andere optie dan hun telefoons naar de fabrieksinstellingen te resetten.

Het probleem doet zich voor wanneer de telefoon herhaaldelijk opnieuw opstart met de melding “Pixel is aan het opstarten”. In sommige gevallen kan de telefoon vastlopen in een opstartlus vanwege deze Android 14-opslagbug. Gebruikers hebben de bug vergeleken met “ransomware”, een type malware dat uw lokale opslag versleutelt.

Google werkt aan een oplossing voor dit probleem en heeft een bericht op zijn communityforums geplaatst waarin het zich bewust is van het probleem. Het bedrijf heeft ook een Google Play-systeemupdate uitgerold om te helpen voorkomen dat dit probleem zich voordoet.

Een oplossing voor dit probleem zou toegang tot mediabestanden moeten herstellen zonder een fabrieksreset op de telefoon uit te voeren. Google werkt ook aan een manier om verloren gegevens op getroffen apparaten te herstellen.

Het bedrijf adviseert gebruikers om geen secundair gebruikersprofiel op Pixels te maken of in te loggen totdat het probleem is opgelost. Voor degenen die momenteel “geen toegang hebben tot mediabestanden”, werkt Google aan een systeemupdate.

Veelgestelde vragen (FAQ)
Wat is de Android 14-opslagbug?
De Android 14-opslagbug is een probleem dat Pixel-telefoons treft die op Android 14 draaien. Het beperkt gebruikers van het toegang krijgen tot de mediabestanden op hun apparaten, met geen andere optie dan hun telefoons naar de fabrieksinstellingen te resetten.

Wat is de oplossing voor de Android 14-opslagbug?
Google werkt aan een oplossing voor dit probleem. Een oplossing zou toegang tot mediabestanden moeten herstellen zonder een fabrieksreset op de telefoon uit te voeren. Google werkt ook aan een manier om verloren gegevens op getroffen apparaten te herstellen.

Wat moet ik doen als ik door deze bug word getroffen?
Google adviseert gebruikers om geen secundair gebruikersprofiel op Pixels te maken of in te loggen totdat het probleem is opgelost. Voor degenen die momenteel geen toegang hebben tot mediabestanden, werkt Google aan een systeemupdate.

Verklarende woordenlijst
Android 14: Dit is de 14e grote release en 21e versie van Android, het mobiele besturingssysteem ontwikkeld door Google en Open Handset Alliance.
Pixel 6: Dit is een smartphone ontwikkeld door Google. Het is een van de apparaten die getroffen zijn door de Android 14-opslagbug.
Opslagbug: Een softwarefout die problemen veroorzaakt met de opslag van een apparaat. In dit geval beperkt het gebruikers van het toegang krijgen tot de mediabestanden op hun apparaten.
Fabrieksreset: Dit is een softwarehersteltechniek die alle informatie op een apparaat wist en het terugbrengt naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Het wordt vaak gebruikt als laatste redmiddel om softwareproblemen op te lossen.