Terugkerende Google Pixel Bug Blokkeert Gebruikers van Hun Telefoonopslag

Google Pixel-gebruikers worden opnieuw geconfronteerd met een bekende bug die hen de toegang tot hun telefoonopslag ontzegt. Deze bug, die drie maanden geleden voor het eerst opdook, veroorzaakte verschillende problemen, waaronder het crashen van apps (vooral de camera-app), de bestandsverkenner-app die geen bestanden toonde, en een reeks foutmeldingen zoals “opslag is vol”, “System UI reageert niet”, en “Android-systeem is beschadigd”.

Het lijkt erop dat de bug verband houdt met het hebben van meerdere profielen op dezelfde telefoon. Google bracht enkele weken later een oplossing uit, maar de Google Play-systeemupdate van januari 2024 heeft de bug opnieuw doen opduiken. Gebruikers melden vergelijkbare problemen, waaronder het niet herkennen van interne opslag, het niet opslaan van screenshots en het ontbreken van bestanden.

Gelukkig heeft de meest recente Play-update de meeste Pixel-gebruikers nog niet bereikt, wat betekent dat er nog tijd is om de bug te verhelpen voordat deze wijdverspreid wordt. Google heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over de terugkeer van de bug, maar het is te hopen dat ze snel een oplossing zullen vinden.

Veelgestelde Vragen (FAQ)
Wat is een bug?
Een bug is een fout in een computerprogramma of systeem die onverwacht gedrag veroorzaakt. In dit geval beperkt de bug de toegang van gebruikers tot de opslag van hun Google Pixel-telefoon.

Wat betekent “System UI reageert niet”?
Dit is een foutmelding die aangeeft dat de gebruikersinterface van het systeem, de software die de interactie tussen de gebruiker en het besturingssysteem mogelijk maakt, niet reageert of vastloopt.

Wat is een Google Play-systeemupdate?
Een Google Play-systeemupdate is een software-update die door Google wordt uitgebracht om de prestaties van Android-apparaten te verbeteren, nieuwe functies toe te voegen of bestaande bugs te verhelpen.

Wat betekent het als mijn telefoonopslag niet wordt herkend?
Dit betekent dat het besturingssysteem van de telefoon de opslagruimte niet kan detecteren of er toegang toe heeft. Dit kan leiden tot problemen zoals het niet kunnen opslaan van bestanden of het niet kunnen openen van bestaande bestanden.