Huawei lanceert 5G opvouwbare telefoon voorafgaand aan Apple’s grote lanceringsevenement

Huawei Technologies maakt een indrukwekkende comeback op de smartphonemarkt met de lancering van zijn tweede 5G-compatibele apparaat in iets meer dan een week, dit keer een opvouwbare telefoon die in de verkoop ging dagen voorafgaand aan een langverwacht lanceringsevenement van rivaal Apple. De Chinese technologiegigant introduceerde de Mate X5 op vrijdag, na de verrassingslancering op 29 augustus van de Mate 60 Pro, zijn eerste 5G-telefoon met in-house chips sinds Washington het bedrijf de toegang tot essentiële technologieën ontzegde.

Huawei’s opvouwbare telefoon in de schijnwerpers
De Mate X5 is een nieuwe versie van Huawei’s opvouwbare telefoonserie. Het bedrijf heeft voornamelijk geadverteerd met de mogelijkheid van de smartphones om satellietcommunicatie te ondersteunen, waardoor gebruikers zelfs telefoongesprekken kunnen voeren of berichten kunnen verzenden. Deze lancering markeert een belangrijke stap voor Huawei, aangezien het bedrijf aanzienlijke vooruitgang boekt op de smartphonemarkt en zijn veerkracht bewijst met de opeenvolgende lanceringen van twee 5G-compatibele apparaten.

Concurrentie met Apple in China
De lancering van de Mate X5 en Mate 60 Pro komt net voor het grote lanceringsevenement van Apple, waarbij de rivaliteit tussen de twee technologiebedrijven wordt benadrukt. Hoewel Apple nog steeds een sterke aanwezigheid heeft in China, toont Huawei’s snelle ontwikkeling en lancering van nieuwe producten aan dat het bedrijf vastbesloten is om zijn positie op de smartphonemarkt te versterken en te concurreren met internationale merken zoals Apple.