HMD Global lanceert eigen smartphone merk naast Nokia

HMD Global, het Finse bedrijf dat vooral bekend staat om het produceren van Nokia-smartphones, heeft plannen onthuld om een eigen reeks mobiele apparaten te lanceren. Op maandag kondigde HMD Global CEO Jean-Francois Baril op LinkedIn aan dat het bedrijf zijn portfolio zal uitbreiden met een nieuw HMD-merk dat naast zijn Nokia-telefoons en samenwerkingen met “spannende nieuwe partners” zal bestaan, die nog niet bekend zijn gemaakt.

HMD’s reis en toekomstplannen
“Het is een geweldige reis geweest als ‘HMD – het thuis van Nokia-telefoons’ – een exclusieve positie die we de afgelopen zes jaar hebben ingenomen,” zei Baril. “Nu zijn we klaar voor de volgende stap op onze reis – om onafhankelijk de markt te betreden als een kracht om een nieuwe wereld voor telecommunicatie te creëren die gericht is op consumentenbehoeften.” HMD Global heeft nog geen releasedatum voor zijn nieuwe smartphone merk gegeven. Er is geen aanvullende informatie verstrekt over de nieuwe HMD-producten, noch enige hints over een mogelijke releasedatum.

Achtergrondinformatie over HMD Global en Nokia
HMD Global werd opgericht kort nadat Microsoft in 2016 zijn rechten op het Nokia-merk had ingetrokken. Vervolgens heeft Foxconn de feature phone-activiteiten van Nokia overgenomen voor $350 miljoen. Tegelijkertijd sloot Nokia een deal om zijn merk te licenseren aan HMD Global, een nieuw Fins bedrijf dat wordt geleid door voormalige Nokia- en Microsoft-medewerkers, om “een nieuwe generatie Nokia-gebrandmerkte mobiele telefoons en tablets” te creëren. HMD Global heeft de afgelopen jaren betaalbare Nokia-smartphones geproduceerd.

Hoewel er nog geen specifieke details zijn vrijgegeven over de nieuwe HMD-smartphones, is het duidelijk dat het bedrijf van plan is om zijn aanwezigheid op de telecommunicatiemarkt uit te breiden en te diversifiëren. Het zal interessant zijn om te zien hoe het nieuwe HMD-merk zich zal ontwikkelen en hoe het zal samenwerken met bestaande en toekomstige partners.