Samsung brengt Galaxy Watch 6-wijzerplaten naar Watch 2 Active en Watch 3

Later dit jaar zal Samsung nieuwe wijzerplaten uitbrengen voor de Galaxy Watch 2 Active en de Galaxy Watch 3. Een blik op de toekomstige Galaxy Watch 6-wijzerplaten is nu al mogelijk.

Eerder vandaag hebben we in onze berichtgeving over de One UI 5.1.1 update al kort vermeld dat Samsung een verrassing in petto heeft voor bezitters van de Galaxy Watch 2 Active en Watch 3. Hoewel deze horloges niet in aanmerking komen voor een upgrade naar de One UI 5 Watch, zullen ze toch niet volledig zonder nieuwe functies achterblijven.

De Galaxy Watch 2 Active, gelanceerd in 2019, en de Galaxy Watch 3 uit 2020 zullen komende herfst een vleugje Galaxy Watch 6-stijl krijgen. Een reeks nieuwe wijzerplaten die recentelijk zijn geïntroduceerd bij de Watch 6-generatie, zal binnenkort ook beschikbaar zijn voor de Watch 2 Active en Watch 3.

Deze wijzerplaten omvatten de Stretched time en Perpetual wijzerplaten. In het Nederlands worden deze respectievelijk aangeduid als Uitgerekte tijd en Blijvend.

Maar wanneer kunnen we deze veranderingen verwachten? Hoewel Samsung met het nieuws over de nieuwe wijzerplaten voor de Watch 2 Active en Watch 3 heeft verrast, zijn er geen specifieke details bekendgemaakt over het tijdschema van de update. Het bedrijf uit Zuid-Korea houdt het simpelweg op “komende herfst.” Enig geduld is dus vereist voordat deze veranderingen daadwerkelijk worden doorgevoerd.

Het is ook belangrijk op te merken dat de nieuwe wijzerplaten die we hierboven hebben besproken, binnenkort ook beschikbaar zullen zijn voor de Galaxy Watch 4 en 5-series. Deze wijzigingen maken deel uit van een grotere upgrade naar One UI 5 Watch. Eerder hebben we al uitgebreid geschreven over de diverse vernieuwingen die One UI 5 Watch zal introduceren voor deze horloges. De upgrade voor de Watch 4 en 5 wordt naar verwachting sneller uitgerold, mogelijk al in de komende weken.