Beggars Run: Nowości w męskiej modzie

Beggars Run, ett herrklädesmärke grundat av Edward Hussey från Dublin och Cian McAuliffe från Sligo, får alltmer erkännande i London. Affären är baserad i Shoreditch och har nu även en butik i Nolita, New York, som öppnade i november.

Som studenter vid UCD kom de två grundarna, som inte har någon formell utbildning inom mode, samman genom en delad passion för ”kläder och musik”, med liknande estetik när det gäller tyger och silhuetter. Båda är elegant klädda individer och talar för slow fashion, erbjuder det de kallar skräddarsydda, klassiska kläder, och de har tyst byggt upp sitt varumärke under de senaste 10 åren.

”Många kunder kommer från Irland för bröllop, viktiga tillfällen och många andra,” säger Hussey, och tillägger att välkända skådespelare, musikband och idrottare kommer till dem ”för större evenemang och röda mattan-tjänster.” Bland deras fans finns Succession manusförfattare Jesse Armstrong, irländske regissören Ben Cleary, amerikanske skådespelaren och regissören Zack Braff och musikgruppen Metronomy.

Varumärket Beggars Run erbjuder ett brett utbud av kostymer, kavajer, bomberjackor, rockar och slipsar. Tygerna kommer från österrikiska, engelska, skotska och irländska fabriker – från Magee’s Donegal-tweed till taft och espresso, till denim, sammet, bomull och linne i randiga, rutiga, enfärgade eller mönstrade tyger i olika färger och texturer.

Hussey säger att på tygmässor i Milano och Paris väljer de fem av 100 tyger, som kunderna sedan kan prova för att se hur de ser ut och känns, istället för att välja dem på det traditionella sättet från prover. Alla stilar är deras egna skapelser – de väljer fotografer och modeller själva eftersom det är deras vision, inte någon annans.

Orderuppfyllandet tar cirka åtta veckor och innefattar två eller tre provningar. ”Vi kan arbeta på distans, och vi har lärt oss att göra förband via Zoom under pandemin. Vi kan skicka partners instruktioner om de nödvändiga måtten, vilket ofta är roligt,” förklarar Hussey.

Beggars Run lockar en allt mer lojal kundkrets både i London och New York, genom att erbjuda exceptionell skräddarsydd klädsel, vilket hjälper män att se eleganta ut och sticka ut i mängden. Det är ett varumärke som inte bara bryr sig om mode utan också ger kunderna självförtroende och en känsla av unikhet vid varje tillfälle.