The Smartphone Magnetometer: A Revolutionary Tool for Monitoring Glucose and More

Forskere ved National Institute of Standards and Technology (NIST) har gjort en banebrytende oppdagelse om kapasitetene til magnetometeret i smarttelefoner. Opprinnelig brukt til å drive den digitale kompasset, har de nå funnet en måte å utnytte denne teknologien til å overvåke kroppskjemi, spesifikt glukosenivåer. Denne nyvinningen kan ha betydelige implikasjoner for enkeltpersoner som håndterer diabetes.

I sin proof-of-concept-studie utviklet forskerne en liten kapseldings som kunne festes til en Motorola Moto E-smarttelefon, en modell som ble lansert i fjor. Kapselen inneholdt to tynne hydrogel-ark innebygd med magnetiske partikler. Disse hydrogel-arkene var designet for å reagere på tilstedeværelsen av glukose eller spesifikke pH-nivåer i en væske ved å utvide eller trekke seg sammen i ulike hastigheter.

Ved å bruke smarttelefonens magnetometer kunne forskerne oppdage bevegelsene til de magnetiske partiklene når de enten ble brakt nærmere eller flyttet bort fra telefonen. Resultatet var en enhet som kunne måle glukosenivåer nøyaktig og med stor presisjon.

Systemet viste sin evne til å lese sukkerkonsentrasjoner ned til noen milliontedels mol, noe som overgikk kravene til testing av glukose i en blodprøve. Denne teknologien åpner for muligheten for smertefrie, daglige glukoseavlesninger ved å analysere spytt i stedet for å stole på fingerstikk.

Videre strekker potensialet for denne enheten seg utover glukoseovervåking. Forskerne antyder at med evnen til å oppdage pH-nivåer, kan den brukes til å teste ulike biologiske lidelser karakterisert av skiftende pH-nivåer i kroppen. Enhetens nøyaktighet gjør den også egnet for rask og enkel måling av histaminer, og potensielt erstatte mer tidkrevende og arbeidskrevende tester.

Implikasjonene av denne oppdagelsen begrenser seg ikke til medisinske felt. Magnetometerets følsomhet kan sammenlignes med dyre laboratorieinstrumenter, noe som gjør det til et kostnadseffektivt verktøy for kvalitetstesting i ulike bransjer. Hjemmebryggere, bakere og miljøforskere kan dra nytte av denne teknologien for å måle pH-nivåer i væsker mer nøyaktig og praktisk.

Fremover er forskerne fokusert på å takle utfordringer som masseproduksjon av hydrogel-teststrimler og sikre deres stabilitet under lagring. Når disse hinderne er overvunnet, kan denne banebrytende teknologien revolusjonere diabetesbehandling og åpne for nye muligheter for overvåking og testing av ulike stoffer.

Studien som dokumenterer denne spennende oppdagelsen, er publisert i tidsskriftet Nature Communications. Med ytterligere fremskritt kan smarttelefonens magnetometer bli et uunnværlig verktøy for å forstå og håndtere vår helse og miljø.

Ofte stilte spørsmål