Jaigaon, IN – Miasto na granicy indyjsko-bhutańskiej

Jaigaon, gelegen aan de Indisch-Bhutanese grens, is een stad in het district Jalpaiguri in West-Bengalen, India. Het dient als een van de belangrijke grensplaatsen in de regio en fungeert als een belangrijk handels- en communicatiecentrum voor inwoners van beide landen.

Locatie:
Jaigaon ligt in het zuidelijke deel van het district Jalpaiguri, ongeveer 170 km ten noorden van Siliguri. Direct ten noorden van de stad ligt de grens met Bhutan, en de stad Phuentsholing aan de andere kant van de grens is een belangrijk commercieel en toeristisch centrum voor de regio.

Geschiedenis:
Ooit een klein dorp, is Jaigaon uitgegroeid tot een belangrijk commercieel en transportcentrum aan de grens van India en Bhutan. Met de ontwikkeling van infrastructuur en toenemende handelswisselingen heeft de stad een dynamische groei doorgemaakt en trekt duizenden toeristen en inwoners uit beide landen.

Telecommunicatiediensten:
Jaigaon biedt een breed scala aan telecommunicatiediensten voor haar inwoners en bezoekers. Hieronder vind je een lijst met lokale internetproviders (ISP’s) en telecommunicatieproviders:

1. Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL)
2. Bharti Airtel Limited
3. Vodafone Idea Limited
4. Reliance Jio Infocomm Limited

GSM- en 5G-diensten:
De stad Jaigaon biedt ook mobiele netwerkdiensten, waaronder GSM-technologie en moderne 5G-technologie. Telecommunicatiedienstverleners zorgen voor mobiele dekking en breedbandinternettoegang voor inwoners en toeristen.

Als een belangrijk punt aan de Indisch-Bhutanese grens, biedt Jaigaon niet alleen ontwikkelde communicatie-infrastructuur, maar ook een rijke culturele ervaring, lokale toeristische attracties en zakelijke kansen. Het is een plaats die de nauwe relatie tussen India en Bhutan weerspiegelt en een integraal onderdeel is van deze schilderachtige regio.