Wat is nieuw aan iPhone 15 Pro?

De iPhone 15 Pro, onthuld door Apple in september 2023, is een technologisch wonder dat de grenzen van smartphone-innovatie verlegt. Dit artikel biedt een uitgebreide blik op de nieuwe functies en verbeteringen die deze nieuwste toevoeging aan de iPhone-familie onderscheiden.

Ontwerp en Prestaties
De iPhone 15 Pro is gemaakt van hoogwaardig titanium, een materiaal dat ook in de ruimtevaart wordt gebruikt vanwege zijn hoge sterkte-gewichtsverhouding. Dit maakt de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max de lichtste Pro-modellen ooit. Het nieuwe ontwerp omvat ook afgeronde randen en een actieknop die gebruikers naar eigen wens kunnen instellen.

De iPhone 15 Pro draait op de A17 Pro-chip, de eerste 3-nanometer chip, die professionele prestaties en mogelijkheden biedt. De nieuwe CPU is 10% sneller dankzij verbeteringen in de microarchitectuur en het ontwerp. Deze krachtige chip maakt de iPhone 15 Pro tot een ongelooflijk krachtige mobiele gamingmachine, die hogere kwaliteit graphics en rijke, meeslepende game-werelden mogelijk maakt die nog nooit eerder op een smartphone zijn gezien.

Camera en Beeldkwaliteit
De iPhone 15 Pro beschikt over krachtige camera-upgrades, waaronder een geavanceerd 48-MP hoofdcamerasysteem dat nu de nieuwe superhoge standaardresolutie van 24 MP ondersteunt. Met functies als ‘Focus’ en ‘Diepteregelaar’, en de verbeterde Nachtmodus en Slimme HDR, kunnen gebruikers nog mooiere portretfoto’s maken. De iPhone 15 Pro Max heeft bovendien een nieuwe 5x telelenscamera. Deze camera’s bieden het equivalent van zeven professionele lenzen, allemaal mogelijk gemaakt door de A17 Pro-chip.

Privacy en Gezondheid
De iPhone 15 Pro bevat ook nieuwe functies die de privacy en gezondheid van de gebruiker verbeteren. De Gezondheid-app bevat informatie over je gezondheid en conditie, die je op een veilige manier kunt delen met apps, je familie of je arts. Passkeys zijn unieke digitale codes die ervoor zorgen dat je voor apps en websites geen wachtwoorden hoeft te onthouden. Je gebruikt gewoon Face ID of Touch ID voor de authenticatie. Bovendien vergrendelt Safari je privévensters wanneer je ze niet gebruikt, blokkeert het bekende trackers en verwijdert het tracking-URL’s.

De iPhone 15 Pro is een indrukwekkende combinatie van krachtige prestaties, geavanceerde camerafuncties en verbeterde privacy- en gezondheidsfuncties. Het is een toestel dat niet alleen de manier waarop we onze smartphones gebruiken zal veranderen, maar ook de manier waarop we denken over wat een smartphone kan doen.