Mijn Ervaring met de iPhone 15 Pro na een Maand: Deze Telefoons zijn Prestatiebeesten

De iPhone 15 Pro en Pro Max worden gekenmerkt door hun verfijningen en vertegenwoordigen een van de meest overtuigende Apple-releases in jaren. Toen ik beide telefoons aanvankelijk beoordeelde, was ik onder de indruk van de lichtere bouw, de nieuwe sneltoetsknop, de camera’s en de A17 Pro-chip. Net als de reguliere iPhone 15 hebben de Pro-modellen een USB-C oplaadpoort in plaats van de eigen Lightning-connector van Apple, wat het opladen handiger maakt.

Oververhitting en Prestatietests
Er is veel gebeurd in de afgelopen maand. Wijdverspreide meldingen van oververhitting zorgden voor een enigszins controversiële lancering, maar Apple heeft sindsdien het probleem aangepakt. Bepaalde apps zoals Instagram en Uber, evenals bugs in iOS 17, veroorzaakten dat zowel oude als nieuwe iPhones oververhit raakten. Apple werkte samen met app-ontwikkelaars om het probleem op te lossen (zowel Instagram als Uber hebben bijgewerkte app-versies) en bracht de iOS 17.0.3-update uit om het probleem op te lossen.

Ik heb de camera’s van de iPhone 15 Pro verder getest, de batterijduurtest van CNET uitgevoerd, de prestaties geëvalueerd en oplaadtests uitgevoerd. De iPhone 15 Pro en Pro Max hebben de A17 Pro-chip, wat betekent dat ze console-videogames kunnen ondersteunen. Ik was verbluft toen ik Resident Evil Village speelde op mijn iPhone 15 Pro Max. Zoals je kunt zien in de onderstaande resultaten, stelde de A17 Pro-chip de iPhone 15 Pro en Pro Max in staat om hoger te scoren dan elke telefoon die we ooit hebben getest.

Batterij- en Oplaadtests
Een van de grootste veranderingen in de iPhone 15-serie was de opname van een USB-C-poort in plaats van Lightning. Ondanks de verandering zijn de oplaadsnelheden identiek aan die van de iPhone 14-serie modellen. Ik voerde een 30-minuten durende draadloze oplaadtest uit via MagSafe op beide telefoons, en de resultaten waren bijna precies hetzelfde. De 15 Pro voegde 22% toe over een periode van een half uur, en de 15 Pro Max voegde 21% toe.

In mijn ervaring haalt de 15 Pro gemiddeld een volledige dag op één lading, terwijl de 15 Pro Max tussen anderhalve dag en twee dagen haalt. De batterijduur kan variëren afhankelijk van hoe je je telefoon gebruikt, dus ik heb ook twee extra CNET-batterijtests uitgevoerd. De resultaten tonen aan dat de 15 Pro en 15 Pro Max langer meegaan dan de Galaxy S23 Ultra in dezelfde test.

Conclusie
Na een maand met de iPhone 15 Pro en Pro Max, ben ik nog steeds onder de indruk van hun prestaties, batterijduur en camera’s. Ondanks enkele controverses bij de lancering, waaronder meldingen van oververhitting en schermverbranding, hebben deze problemen mijn algemene positieve ervaring met deze telefoons niet beïnvloed. Met hun krachtige A17 Pro-chip, verbeterde camera’s en indrukwekkende batterijduur, vertegenwoordigen de iPhone 15 Pro en Pro Max een van de meest overtuigende Apple-releases in jaren.