Gratis tijdelijke cloudback-up voor Samsung Galaxy-gebruikers

Samsung introduceert een tijdelijke cloudback-updienst waarmee Galaxy-gebruikers hun bestanden, apps, foto’s en andere gegevens gratis in de Samsung Cloud kunnen opslaan voor een periode van 30 dagen. Deze dienst is bedoeld om het overzetten van gegevens naar een nieuwe Galaxy-telefoon te vergemakkelijken en bestaande Galaxy-gebruikers te behouden. De wereldwijde uitrol begint dit najaar, te beginnen met Galaxy S- en Z-serie telefoons in Korea.

Eenvoudig gegevens overzetten en herstellen
De tijdelijke cloudback-updienst van Samsung biedt gebruikers een veilige en gemakkelijke manier om belangrijke gegevens op te slaan en over te dragen. Gebruikers kunnen hun gegevens uploaden naar de Samsung Cloud via hun Samsung-account, waar het veilig wordt bewaard en opnieuw kan worden gedownload. Er is geen totale opslaglimiet, maar individuele bestandsgroottes zijn beperkt tot 100 GB. Gegevens worden 30 dagen bewaard en gebruikers worden op de hoogte gesteld wanneer deze termijn bijna is verstreken.

Handig bij reparaties en upgrades
De tijdelijke cloudback-up is ideaal voor situaties waarin gebruikers zich zorgen maken over het verliezen van hun gegevens, zoals bij het laten repareren van een smartphone. Samsung heeft de tijdelijke cloudback-up nu opgenomen als onderdeel van de onderhoudsmodus, zodat persoonlijke gegevens op een apparaat veilig kunnen worden geback-upt en hersteld na reparaties. Bovendien helpt deze functie Samsung Galaxy-gebruikers om hun apparaten gemakkelijker te upgraden en de stress van het wisselen van apparaten te verminderen.

Vergelijking met Apple’s aanbod
Samsung’s tijdelijke cloudback-updienst is vergelijkbaar met het aanbod van Apple, dat nieuwe iPhone- en iPad-kopers tijdelijke iCloud-opslag biedt gedurende 21 dagen. Het belangrijkste verschil is dat Samsung 30 dagen gratis opslag biedt, terwijl Apple 21 dagen biedt. Beide diensten zijn bedoeld om het proces van het upgraden of repareren van apparaten minder stressvol te maken en gebruikers gerust te stellen dat hun gegevens veilig zijn.