Vader lokaliseert dochter vermoord door Hamas met behulp van telefoon en Apple Watch

Een tragisch verhaal heeft zich ontvouwd waarbij een Amerikaanse man, Eyal Waldman, de locatie van zijn dochter heeft getraceerd na een dodelijke aanval door Hamas. Waldman, een zakenman en oprichter van Mellanox, een multinationale leverancier van computer netwerkproducten, gebruikte de trackingfuncties op de telefoon en Apple Watch van zijn dochter om haar te lokaliseren.

Danielle Waldman, 24 jaar oud en afkomstig uit Palo Alto, Californië, werd samen met haar vriend Noam Shai en meer dan 260 anderen vermoord door Hamas-aanvallers tijdens een muziekfestival. Eyal Waldman hoopte aanvankelijk dat zijn dochter door de terroristen was gegijzeld tijdens de dodelijke aanval op het Nova Festival in Zuid-Israël. Maar enkele uren voor een interview ontdekte hij dat zowel Danielle als Noam onder de slachtoffers waren.

De trackingfuncties op Danielle’s telefoon en Apple Watch leidden haar vader en een vriend uiteindelijk naar de auto waarin ze werd vermoord door meerdere aanvallers. “Ik heb precies gezien hoe ze werd vermoord vanuit twee richtingen door minstens drie tot vijf mensen”, zei de rouwende vader. Danielle was net een maand geleden verhuisd naar een nieuw appartement met haar vriend en hun hond. Haar vader herinnerde zich zijn laatste gesprek met zijn jongste dochter, waarin ze hem had toevertrouwd dat ze van plan was om met Noam te trouwen.

Dit verhaal benadrukt de gruwelijke realiteit van het conflict en de persoonlijke tragedies die het veroorzaakt. Het toont ook de technologische middelen die mensen nu tot hun beschikking hebben om geliefden te lokaliseren in tijden van crisis, hoewel deze helaas in dit geval niet hebben geleid tot een gelukkige afloop.