Google bevestigt dat het geen goedkope Pixel-telefoon zal maken

In een recent interview met de Oostenrijkse krant Der Standard heeft Nanda Ramachandran, VP van Google Mobile Business, bevestigd dat het bedrijf momenteel geen plannen heeft om een goedkope Pixel-telefoon te ontwikkelen. Ramachandran legde uit dat er te veel compromissen gesloten zouden moeten worden om een dergelijk apparaat te produceren, zoals het combineren van nieuwe AI-technologie, een krachtige camera en een bijbehorend beveiligingsframework voor een prijs van €200/$200.

Geen goedkope Pixel-telefoon, maar wel langdurige ondersteuning
Hoewel Google geen goedkope Pixel-telefoon zal maken, heeft het bedrijf wel beloofd om zeven jaar lang software- en beveiligingsupdates te bieden voor de Pixel 8 en 8 Pro. Deze belofte zal waarschijnlijk ook gelden voor toekomstige Pixel-telefoonlanceringen, zoals de Pixel 8a die gepland staat voor medio 2024.

Eerdere ervaringen met goedkope Android-telefoons
Google heeft in het verleden ervaring opgedaan met Android One en later Android Go, waarbij de laatste zich voornamelijk richtte op de goedkope segmenten in ontwikkelingslanden. Hoewel Android Go nog steeds bestaat in sommige landen, zijn software-updates afhankelijk van de fabrikanten in plaats van Google zelf. Dit heeft ertoe geleid dat veel gebruikers achterblijven met oudere softwareversies, waardoor ze kwetsbaar zijn voor beveiligingsproblemen.

Toekomstige Pixel-telefoons
Ondanks het gebrek aan plannen voor een goedkope Pixel-telefoon, zijn er al geruchten over de Pixel 8a (codenaam Akita), die mogelijk in 2024 zal worden uitgebracht. De Pixel 7a, die eerder dit jaar werd uitgebracht, heeft de kloof tussen de A-serie en standaard Pixel-modellen verder verkleind. Hoewel sommige mensen online speculeren dat Google de Pixel 8a volgend jaar zou kunnen schrappen, is er nog steeds hoop dat dit niet het geval zal zijn, aangezien niet iedereen de dure Pixel Fold wil of kan kopen.

Conclusie
Hoewel Google geen goedkope Pixel-telefoon zal maken, blijft het bedrijf zich richten op het bieden van kwalitatieve smartphones met langdurige software- en beveiligingsondersteuning. Gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare optie zullen zich moeten richten op de A-serie Pixel-telefoons, zoals de Pixel 8a die in 2024 wordt verwacht.