Lagere normen voor A17 Pro mogelijk oorzaak van thermische throttling-problemen bij iPhone 15 Pro

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn recentelijk op de markt gekomen, maar gebruikers en recensenten merken op dat de toestellen ongebruikelijk warm worden tijdens het gebruik. Dit zou te maken kunnen hebben met de lagere normen die Apple hanteert voor de A17 Pro-chip, die in deze smartphones is geïntegreerd. In dit artikel bespreken we de mogelijke oorzaken van deze thermische throttling-problemen en wat dit betekent voor de prestaties van de iPhone 15 Pro.

Thermische throttling-problemen bij iPhone 15 Pro
Uit recensies van de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max blijkt dat de toestellen snel opwarmen, zelfs bij regulier gebruik. Dit fenomeen, waarbij de temperatuur van de smartphone snel stijgt, kan leiden tot thermische throttling. Dit houdt in dat de prestaties van de smartphone worden verlaagd om oververhitting te voorkomen, wat uiteindelijk kan resulteren in een minder optimale gebruikerservaring.

Oorzaak: lagere normen voor A17 Pro-chip
Volgens Max Tech’s Vadim Yuryev en leaker Revegnus zou de oorzaak van de opwarming van de iPhone 15 Pro te maken kunnen hebben met de lagere normen die Apple hanteert voor de A17 Pro-chip. In maart tweette Revegnus dat TSMC, de fabrikant van de chips, problemen ondervond met het 3nm-proces. Als gevolg hiervan zou Apple zijn normen voor de A17 Pro-chip hebben verlaagd. TSMC had namelijk een lage yield, wat betekent dat het percentage niet-defecte chips of de chips die alle tests doorstonden en naar behoren functioneerden, laag was.

Deze lagere normen zouden kunnen leiden tot een snellere opwarming van de iPhone 15 Pro en uiteindelijk tot thermische throttling-problemen. Het is belangrijk voor gebruikers om zich bewust te zijn van deze mogelijke problemen en de impact die ze kunnen hebben op de prestaties van hun smartphone.