Tre Irland inför 5G fristående teknologi

Tre Ireland tar ett betydande steg framåt inom telekommunikationsbranschen genom att bli den första operatören i landet att införa 5G Standalone (5G SA)-teknik. I samarbete med Teknologiska universitetet Shannon (TUS) har telekommunikationsföretaget som mål att testa och utföra provkörningar av detta innovativa nätverk.

Genom att implementera Ericssons 5G SA-nätverk som en del av provkörningen kommer Tre Ireland initialt att ge åtkomst till utvalda företagskunder. Dessa testanvändare kommer ha möjlighet att utforska ett brett utbud av funktioner som erbjuds av 5G SA, såsom fjärrstyrning av obemannade fordon, logistikrobotar för lagerkontroll, upplevelser med förstärkt verklighet och virtuell verklighet, realtidsstyrning av tillverkningsprocesser samt realtidsanalys av sport.

En av de viktigaste funktionerna i 5G SA är förmågan att skapa virtuella nätverk anpassade efter specifika affärsbehov. Detta gör att Three kan bygga slut till slut virtuella nätverk som tillgodoser olika branschers behov.

David Hennessy, teknisk chef på Tre Ireland, anser att 5G Standalone är ytterligare ett steg i telekommunikationens utveckling. Han betonar potentialen med denna teknologi att driva avancerade applikationer och förbättra användarupplevelser på olika enheter. Enligt Hennessy är denna debut bara början på de verkliga möjligheterna med 5G.

Genom samarbetet med TUS kommer Tre Ireland att genomföra ett ettårigt test av 5G SA-teknik med möjlighet till ytterligare expansion. Genom att visa upp möjligheterna med detta nätverk i vardagliga scenario kan forskare från TUS upptäcka och utvärdera transformerande lösningar som tidigare var otänkbara.

John Griffin, chef för Ericsson Ireland, anser att Tre’s införande av 5G Standalone på det publika nätverket är en betydande milstolpe. Detta steg möjliggör för telekommunikationsföretaget att möta den växande efterfrågan på anslutning och förse konsumenter och företag med framstående prestanda. Med sin erbjudande om tillgänglig hastighet, låg latens och tillförlitlighet kan Tre Ireland stödja innovativa applikationer och tjänster som kommer att driva marknadstillväxt och gynna olika branscher i hela landet.

Överlag banar samarbetet mellan Tre Ireland och TUS vägen för en framtid drivet av avancerad 5G-teknik, med potentiella fördelar som sträcker sig långt bortom vad vi för närvarande kan föreställa oss.