Samsung Galaxy S24 Ultra Surpasses Apple in 5G Phone Satisfaction

Samsung Electronics har knuffat förbi Apple och säkrat den primära positionen inom kundnöjdhet bland användare av 5G-telefoner. De senaste data från The American Customer Satisfaction Index (ACSI) Wireless Phone Service and Cell Phone Study för perioden 2023-2024 belyser skiftande konsumentpreferenser inom smartphone-branschen.

I en konkurrensinriktad vändning, överträffade Samsung sin långvariga rival, Apple, med en poängställning som återspeglade en marginell ledning. Den sydkoreanska teknikjätten säkrade en ACSI-poäng på 83 bland konsumenter som använder 5G-teknologi, en snäppet över Apples poäng på 82. Detta representerar en framstegshopp från Samsungs föregående års poäng, genom att ha stigit med två poäng.

Apple, inte långt efter, såg en lätt förbättring i kundgodkännande, ökade med en poäng jämfört med föregående år, vilket bekräftade en befäst andra plats. Å andra sidan bibehöll teknikrivalerna Google och Motorola jämlikhet, med var och en en ackumulerad poäng på 78.

Samsungs subtila dominans i denna undersökning har tillskrivits användarvänligheten i sitt operativsystem tillsammans med den överlägsna kvaliteten på sina smartphoneskärmar. Dessutom, när den bredare perspektivet av totalförtjusning beaktades, nådde Samsung och Apple en återvändsgränd, båda uppnådde en imponerande totalt nöjdhetsbetyg på 82.

ACSI fungerar som en kritisk barometer för ekonomisk hälsa, utvärderar och tolkar kundnöjdhet på tvärs av cirka 400 företag inom 40 branscher och 10 ekonomiska sektorer, tillsammans med statliga myndighetstjänster. Deras resultat härstammar från den årliga studien av svar som samlats in från nära 200 000 kunder, kvantifierade på en skala som sträcker sig från noll till hundra.

Förståelse för kundnöjdhet i 5G-eran

Med den pågående expansionen av 5G-nätverk globalt påverkas kundnöjdheten med smartphones allt mer av deras 5G-förmågor. The American Customer Satisfaction Index (ACSI) avspeglar denna trend, mätande flera aspekter som bidrar till total nöjdhet, inklusive telefonprestanda, funktioner, batteritid och nätverkshastighet.