Samsung’s Next Foldable Phone: Lighter, Thinner, and More Affordable

Samsung är välkänt för sina innovativa hopfällbara telefoner, men kritiker har hävdat att företaget varit långsamt med att göra betydande uppgraderingar. Dock tyder läckor på att Samsung är redo att ta större risker med sin kommande Galaxy Z Fold 6, som lovar en lättare, tunnare och mer prisvärd enhet.

Enligt den välkända insidern Ice Universe kommer den budgetvänliga Galaxy Z Fold 6 att väga endast 239g, vilket gör den jämförbar med OnePlus Open Fold-typen. Den kommer också att mäta minimala 5,6 mm när den är utfälld och 12,1 mm när den är hopfälld. Den hopfällbara telefonen kommer att ha en intern skärm på 7,6 tum och en extern skärm på 6,3 tum, båda med högre upplösning än tidigare Fold-modeller. Förhållandet för den yttre skärmen är 22:9, vilket tyder på förbättrad användbarhet när den är hopfälld.

Dessa läckor tyder på att Samsung äntligen gör meningsfulla uppgraderingar till sin hopfällbara serie. Genom att minska vikten och tjockleken kommer Galaxy Z Fold 6 att bli mer portabel och bekväm att använda. Den förbättrade upplösningen och skärmförhållandet kommer att förbättra den övergripande visningsupplevelsen.

Samsungs beslut att ge sig in på budgetmarknaden med Fold 6 är också anmärkningsvärt. Med ett ryktat pris på under 1 000 dollar i Korea siktar företaget på att göra hopfällbara telefoner mer tillgängliga för en bredare publik. Tidigare var mer prisvärda alternativ för hopfällbara telefoner främst tillgängliga i Kina från konkurrerande varumärken.

Även om det inte finns något officiellt releasedatum ännu, rapporter tyder på att Samsung kommer att presentera Galaxy Z Fold 6 Ultra och Flip 6 i juli. Dock förväntas den budgetvänliga Fold 6 endast finnas tillgänglig i butiker i september. När fler läckor och rykten dyker upp under de kommande månaderna blir det tydligt att Samsung förbereder sig för att erbjuda konsumenterna en hopfällbar telefon som är både teknologiskt avancerad och prisvärd.

Vanliga Frågor: