Google Releases Highly Anticipated Android 14 April Security Patch for Pixel Devices

Google har äntligen släppt den efterlängtade Android 14 April säkerhetspatchen för sina Pixel-enheter. Trots att släppet försenades till eftermiddagen kan användare nu dra nytta av förstärkt säkerhet och flera buggfixar.

Denna senaste uppdatering åtgärdar totalt 28 säkerhetsproblem, med 8 problem daterade till 2024-04-01 och ytterligare 20 problem daterade till 2024-04-05. Dessa sårbarheter varierar i allvarlighetsgrad från hög till kritisk, vilket understryker vikten av att installera patchen snabbt.

Utöver säkerhetsfixarna har Google också åtgärdat olika problem relaterade till enhetens prestanda och funktionalitet. Till exempel kommer användare inte längre stöta på en svart skärm när de låser upp sin enhet under vissa förhållanden. Denna fix är tillämplig på Pixel 5a (5G)-enheten.

Kameraupplevelsen på Pixel-enheter har också förbättrats med denna uppdatering. Användarna kommer att märka större stabilitet när de växlar mellan olika zoomnivåer, samt att svarta halo-artefakter som tidigare uppstod i sökaren har eliminerats. Dessutom kan användarna nu exponera bilder på nytt genom att trycka var som helst på sökaren.

Pixel-enhetens ägare uppmanas att ladda ner Android 14 April säkerhetspatchen så snart som möjligt. Denna uppdatering är tillgänglig för Pixel 5a, 6, 6 Pro, 6a, 7, 7 Pro, 7a, Tablet, Fold, 8 och 8 Pro. Den över luftuppdatering på enheten är 29,84 MB för Pixel 8.

Genom att prioritera säkerhet och åtgärda användarfeedback fortsätter Google att demonstrera sitt engagemang för att erbjuda en pålitlig och säker upplevelse för Pixel-enheterna. Håll dig uppdaterad för framtida uppdateringar och förbättringar från Google för att se till att du får ut det mesta av din Pixel-enhet.

Vanliga Frågor (FAQ)