Heartwarming Ties: Elderly in Beijing Foster Enduring Friendships and Mutual Care

Engasjerte eldre hjelper eldre naboer i nød

I Beijing er en hjertevarm trend blant de eldste seniorer – de over 80 år, som totalt utgjør 855 000 – deres valg om å eldes i komforten av sine egne hjem, hvor bemerkelsesverdige 95,3% velger hjemmebasert omsorg for eldre. For å støtte disse seniorerne, etablerer Beijing et rutinemessig besøkssystem for kontinuerlig selskap og omsorg.

Et rørende eksempel på dette systemet er båndet mellom Fei Lianhong og den enslige eldre kjent som Gamle Zhang. Til tross for Gamle Zhangs kamp mot en nerve sykdom, opprettholder Fei, en varmhjertet beboer og den lokale «bakgårdslederen», jevnlige besøk, og koordinerer til og med medisinsk hjelp og velferdsytelser for ham.

Andre steder bringer 75 år gamle Qiu Xiaoxi både næring og glede til 94 år gamle Tante Luo. I 25 år siden Tante Luo sin ektefelle gikk bort, gir Qiu og et team av naboer tre måltider om dagen, og opprettholder et «unge eldre som bryr seg om de eldre eldre» etos. Denne uttrykket av ansvar og tillit viser dybden i deres forhold.

Naboer forvandler rutinemessige besøk til støttelinjer

Hui Lan Filial Piety og Respekt for den eldre tjenesteteamet er et eksempel på en slik dedikasjon. De skynder seg gjennom stormer for å løse presserende problemer som å fikse fjernsyn, en oppgave som gir underholdning for de eldre og en forbindelse til omverdenen. Teamet fungerer som Tante Zhous livline, sikrer hennes helse og sikkerhet.

Alle disse omsorgspersonene danner bånd som går utover naboens plikt; de er vevd inn i stoffet av tillitsfull slektskap. Enten det er å beskytte verdifulle gjenstander eller forstå unike diettpreferanser, som Tante Luos forkjærlighet for dumplings over nordkinesisk brødbasert mat, vet samfunnets eldre at de kan stole på sine yngre allierte.

Verdsettelsen for gjensidig tillit blant disse Beijing-beboerne har en verdi utenom det vanlige, et bevis på byens suksess i å fremme en kultur av kollektiv omsorg for eldre.