Google Launches Gemini: A New Era in AI

Google heeft onlangs zijn nieuwste innovatie in kunstmatige intelligentie (AI) geïntroduceerd genaamd Gemini, ter vervanging van zijn vorige chatbot genaamd Bard. Deze rebranding is een belangrijke mijlpaal voor de technologiegigant in zijn concurrentie met Microsoft op de abonnementsmarkt.

Om de redeneermogelijkheden van Gemini te verbeteren, heeft Google een abonnementsplan geïntroduceerd genaamd Gemini Advanced. Abonnees kunnen toegang krijgen tot het krachtigere Ultra 1.0 AI-model en ontvangen twee terabyte aan cloudopslag voor slechts US$19,99 per maand. Dit abonnement zou normaal gesproken US$9,99 per maand kosten. Bovendien zullen Google One AI Premium-abonnees binnenkort Gemini kunnen gebruiken in Gmail en Google’s productiviteitssuite.

Google streeft ernaar een breder publiek te bereiken en een voorsprong te behalen op zijn concurrenten, vooral met zijn grote Android-gebruikersbasis. Door Gemini als de standaard digitale assistent te integreren op Android-smartphones, zorgt Google voor gemakkelijke toegang tot zijn AI-technologie.

Gemini is het antwoord van Google op de groeiende vraag naar betaalde AI-abonnementen, aangewakkerd door pioniers zoals OpenAI’s ChatGPT Plus en Microsoft’s recent aangekondigde AI-abonnement. Google gaat echter verder dan alleen toegang bieden tot AI-modellen. Volgens Product Lead Jack Krawczyk stelt het abonnement van het bedrijf gebruikers in staat om volledig gebruik te maken van het potentieel van generatieve AI-technologie, waardoor ze nieuwe inhoud kunnen genereren en antwoorden kunnen vinden op complexe vragen.

Momenteel beschikbaar in het Engels in 150 landen, is het plan van Gemini om volgende week uit te breiden naar de regio Azië-Pacific, Latijns-Amerika en andere regio’s. Bovendien is Google van plan om extra taalondersteuning te bieden, waaronder Japans en Koreaans. Gebruikers krijgen de kans om Gemini twee maanden lang gratis uit te proberen met een proefabonnement.

Met deze belangrijke stap voorwaarts ziet Google Gemini als nog een van zijn producten met miljarden gebruikers. Naarmate het AI-landschap evolueert, vertegenwoordigt Gemini een nieuw tijdperk in kunstmatige intelligentie, waardoor gebruikers geavanceerde mogelijkheden krijgen en de manier waarop ze met technologie omgaan transformeren.

Definities:
– Kunstmatige Intelligentie (AI) – het vakgebied van de informatica dat zich richt op het creëren van computersystemen die taken kunnen uitvoeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen.
– Chatbot – een computerprogramma dat gesprekken simuleert met een mens via tekst- of spraakreacties.
– Abonnement – een overeenkomst waarbij een gebruiker ermee instemt om regelmatig een bepaalde vergoeding te betalen, meestal op maandelijkse basis, in ruil voor toegang tot bepaalde diensten of inhoud.

Gerelateerde links:
– [link]
– [link]