Lenovo Legion Pro 5i Gen 9: A Gamer’s Midrange Powerhouse

Lenovo’s nieuwste gamekampioen raakt de juiste snaar

De Lenovo Legion Pro 5i Gen 9 begint op te vallen als een sterke concurrent in het fel concurrerende middensegment van gaminglaptops. Ondanks dat het een meer kosteneffectieve broer is van Lenovo’s premium Legion 7 en Legion 9, houdt de Legion Pro 5i niet in op kracht of functies.

Sterke configuratieopties voor moderne gamers

Beginnend bij een vriendelijke prijs, wordt het 16-inch beest aangedreven door de Intel 14e Gen Core HX-serie processor in combinatie met de krachtige Nvidia GeForce RTX 40-serie grafische kaart. De basisvariant beschikt over een Core i7-14650HX-chip, een RTX 4060 grafische kaart, 16GB RAM en een 1TB SSD, wat zorgt voor soepele gameplay op zijn indrukwekkende 2.560-bij-1.600 IPS-scherm met een verversingssnelheid van 165Hz. Klanten hebben de vrijheid om de specificaties uit te breiden met opties voor meer RAM, grotere opslag, krachtigere CPU’s en zelfs meer bekwame RTX 4070 GPU’s.

Kenmerkend ontwerp van Lenovo met een praktische touch

Deze iteratie behoudt de vertrouwde ontwerptaal van de Legion-serie maar leunt op een iets minder premium materiaalmix om de prijs onder controle te houden. De behuizing is robuust, ondersteund door een metalen deksel, wat het een vleugje elegantie geeft. Een verlicht toetsenbord met meerdere zones met een handige lay-out, inclusief een numeriek toetsenblok van volledige grootte, verbetert de bruikbaarheid zonder de esthetiek in gevaar te brengen.

Haal het beste uit de Lenovo Legion Pro 5i Gen 9

Het ingebouwde touchpad van de laptop heeft een geschikte grootte, terwijl het 16-inch scherm met G-Sync en Dolby Vision aansluit bij de meest veeleisende gamesessies. Hoewel Lenovo een optioneel 240Hz-scherm aanbiedt, zou het standaard 165Hz-paneel voor veel gamers voldoende moeten zijn. Audio wordt geleverd door strategisch geplaatste luidsprekers, en hoewel de laptop misschien niet de lichtste is voor onderweg, zorgt de uitgebreide poortselectie (zonder de nieuwste Thunderbolt of USB4) voor flexibele connectiviteit.

De Lenovo Legion Pro 5i Gen 9 biedt niet alleen een formidabele game-ervaring; hij is ontworpen voor duurzaamheid met zijn DDR5-geheugen en extra M.2-slots voor toekomstige upgrades. De substantiële batterijduur is de kers op de taart, waardoor spelers langer in actie kunnen blijven dan verwacht.