Enhanced Entertainment and Utility Features Rolling Out to Cars with Android Integration

Uitgebreide In-Car Entertainment en Connectiviteit met Android

De auto-technologie evolueert met Google aan het roer, waardoor voertuigen geïntegreerd met Android-systemen worden voorzien van een overvloed aan nieuwe functies. Entertainmentopties in auto’s worden uitgebreid met de mogelijkheid om shows te streamen van Max en Peacock, evenals populaire mobiele games zoals Angry Birds, dankzij de uitgebreide toegang tot Google ingebouwd in voertuigen zoals de Acura ZDX en Ford Explorer.

Upgrades voor Android Auto voor bestuurders

Rideshare bestuurders zullen profiteren van verbeterde app-toegankelijkheid doordat de Uber Driver-app beschikbaar wordt op Android Auto, waardoor hun rijervaring wordt verbeterd. Bovendien zal het gemak van Google Cast binnenkort worden geïntroduceerd in Android Automotive OS, te beginnen met de Rivilian-vloot, waardoor videocontent rechtstreeks vanaf persoonlijke apparaten naar auto-schermen kan worden gestreamd.

Bluetooth Tracker Integratie voor Verbeterd Item-Vindgemak

Google streeft ernaar om de zoektocht naar verloren items te vereenvoudigen met de nieuwe Find My Device-functie. Dit wereldwijde initiatief stelt gebruikers in staat om persoonlijke spullen zoals sleutels of portemonnees te volgen via Bluetooth-tracker-tags van merken zoals Chipolo en Pebblebee, met toekomstige uitbreidingen om tags van eufy, Jio, Motorola en anderen toe te voegen.

Handsfree Vergaderingen en Rijassistentie

Om ervoor te zorgen dat multitasking veilig blijft, werkt Google samen met partners om audiovergaderingen mogelijk te maken vanuit Microsoft Teams, Webex van Cisco en Zoom, direct geïntegreerd in compatibele auto-displays. Bovendien zal YouTube deel gaan uitmaken van het in-auto-entertainmentpakket dat wordt aangeboden door Google ingebouwd, met geselecteerde fabrikanten zoals Polestar en Volvo die updates leveren voor deze functie.

Gaming en Navigatie in Auto’s

Met bijna een miljoen maandelijkse gamers op GameSnacks voor Android Auto, wordt dit platform uitgebreid naar auto’s met Google ingebouwd, waardoor bestuurders toegang krijgen tot spellen zoals Beach Buggy Racing 2 en My Talking Tom Friends. Bovendien wordt de wereldwijde release van de populaire navigatie-app Waze op de Google Play Store voor auto’s met Google ingebouwd verwacht, te beginnen met de Chevrolet Blazer EV, waardoor real-time verkeers- en wegconditie-updates worden verbeterd.

Nieuwe Kwaliteitsniveaus voor Automotive Apps

Google introduceert drie nieuwe kwaliteitsniveaus met als doel apps te optimaliseren voor de automotive omgeving, variërend van apps die zijn afgestemd op multi-screen ervaringen tot die compatibel zijn met grootschalig gebruik in geparkeerde auto’s. Deze niveaus zullen ontwikkelaars helpen ervoor te zorgen dat hun toepassingen optimale gebruikerservaringen bieden in verschillende voertuigdisplay-configuraties.

Verbeterde Entertainment en Nut in Auto’s met Android Integratie

De integratie van Android in voertuigen markeert een cruciale verschuiving in het gebied van automobiel infotainment en nut. Naarmate de technologie vordert, verwachten gebruikers meer connectiviteit en gemak van hun auto’s, weerspiegelend de capaciteiten van hun smartphones.

Voor meer informatie kunnen relevante informatiebronnen worden gevonden op de belangrijkste domeinen van bedrijven en diensten die worden genoemd, zoals Google voor Android-integratie, en streamingdiensten zoals Peacock en Max voor hun respectievelijke toepassingen in automotive systemen. De navigatie-app Waze is nog een gerelateerde link voor degenen die geïnteresseerd zijn in de automotive toepassing van de service. Deze links moeten alleen worden geopend als men zeker is van hun geldigheid.