Enhanced Entertainment and Utility Features Rolling Out to Cars with Android Integration

Uitgebreide In-Car Entertainment en Connectiviteit met Android

De autotechnologie evolueert met Google aan het roer, met een overvloed aan nieuwe functies voor voertuigen die geïntegreerd zijn met Android-systemen. Entertainmentopties in auto’s breiden uit om het streamen van shows van Max en Peacock mogelijk te maken, samen met het spelen van populaire mobiele games zoals Angry Birds, dankzij de uitgebreide toegang tot Google aanwezig in voertuigen zoals de Acura ZDX en Ford Explorer.

Upgrades naar Android Auto voor Bestuurders

Ritdienstchauffeurs zullen profiteren van verbeterde app-toegankelijkheid wanneer de Uber Driver app beschikbaar wordt op Android Auto, waardoor hun in-car ervaring wordt verbeterd. Bovendien wordt de handigheid van Google Cast binnenkort geïntroduceerd naar Android Automotive OS, te beginnen met de Rivilian-vloot, waardoor het streamen van video-inhoud vanaf persoonlijke apparaten naar autoschermen mogelijk wordt.

Bluetooth Tracker Integratie voor Verbeterd Opzoeken van Items

Google is van plan de zoektocht naar verloren items te vereenvoudigen met zijn nieuwe Zoek mijn apparaat-functie. Dit wereldwijde initiatief stelt gebruikers in staat om persoonlijke bezittingen zoals sleutels of portemonnees te volgen via Bluetooth-tracker tags van merken zoals Chipolo en Pebblebee, met toekomstige uitbreidingen om tags van eufy, Jio, Motorola en anderen toe te voegen.

Handsfree Vergaderingen en Rijhulp

Om ervoor te zorgen dat multitasking veilig blijft, werkt Google samen met partners om audiovergaderingstoegang te bieden van Microsoft Teams, Webex van Cisco en Zoom, direct geïntegreerd in compatibele autoschermen. Bovendien staat YouTube op het punt deel uit te maken van het in-car entertainmentpakket dat wordt aangeboden door Google ingebouwd, met geselecteerde fabrikanten zoals Polestar en Volvo die updates leveren voor deze functie.

Gaming en Navigatie Gaan Automotive

Met bijna een miljoen maandelijkse gamers op GameSnacks voor Android Auto, wordt dit platform uitgebreid naar Google ingebouwde auto’s, waardoor bestuurders games krijgen zoals Beach Buggy Racing 2 en My Talking Tom Friends. Bovendien wordt de wereldwijde release van de populaire navigatie-app Waze op Google Play Store voor Google ingebouwde auto’s verwacht, te beginnen met de Chevrolet Blazer EV, ter verbetering van realtime verkeers- en wegomstandigheden.

Nieuwe Kwaliteitstypes voor Automotive Apps

Google introduceert drie nieuwe kwaliteitstypen die gericht zijn op het optimaliseren van apps voor de automobielomgeving, variërend van apps die zijn afgestemd op multiscreen-ervaringen tot apps die compatibel zijn met grootschalig gebruik op geparkeerde auto’s. Deze niveaus zullen ontwikkelaars helpen ervoor te zorgen dat hun toepassingen optimale gebruikerservaringen bieden bij verschillende voertuigdisplayconfiguraties.

Geoptimaliseerde Ontwikkelaarstools voor Verbeterde Car App Ontwikkeling

Ten slotte, ter ondersteuning van de ontwikkeling van hoogwaardige auto-apps, onthult Google gespecialiseerde ontwikkelaarstools, waaronder een emulator voor verre en panoramische schermen, schermvormaanpassingsgereedschappen, en een Android Automotive OS-systeemimage voor de Pixel Tablet. Deze tools zijn bedoeld om ontwikkelaars te helpen bij het maken van toepassingen die veelzijdig en responsief zijn tegenover de diverse schermonwerpen die in moderne voertuigen worden gevonden.

Verbeterd Entertainment en Nut in Auto’s met Android-integratie

De integratie van Android in voertuigen markeert een cruciale verschuiving in het domein van automotive infotainment en nut. Naarmate de technologie vordert, eisen gebruikers meer connectiviteit en gemak van hun auto’s, waarbij de mogelijkheden van hun smartphones worden weerspiegeld.