Vodafone and Nokia Trial Groundbreaking L4S Technology for Lag-Free Internet

Vodafone en Nokia hebben samengewerkt aan een baanbrekende proef met hun L4S-technologie, die het potentieel heeft om de online game-ervaring en het streamen van video’s te revolutioneren. L4S, wat staat voor “Low Latency, Low Loss en Scalable”, streeft ernaar de online latentie tot een bijna onmerkbaar niveau te verminderen.

De recente proef die werd uitgevoerd door Vodafone en Nokia, omvatte het testen van het L4S-systeem via een replica van een glasvezelverbinding naar huis. De resultaten waren verbluffend, met responstijden voor het openen van online sites die werden teruggebracht tot slechts 12 milliseconden via een Wi-Fi-verbinding en een ongelooflijke 1,05 milliseconden via Ethernet. Ter vergelijking, typische breedbandverbindingen hebben een vertraging van ongeveer 550 ms.

L4S-technologie pakt vertragingen aan die optreden wanneer datapakketten worden opgehouden in buffers in een netwerk. Door dit proces te optimaliseren, kan het systeem de prestaties en reactiesnelheid van het netwerk aanzienlijk verbeteren. Deze doorbraak heeft het potentieel om verschillende online activiteiten te transformeren, waaronder gaming, video streaming en externe diensten zoals chirurgie en dronebesturing.

De implicaties van deze technologie zijn verstrekkend. Gamers en streamers zullen genieten van bijna directe gegevensoverdracht en -ontvangst, waardoor een meeslepende en naadloze ervaring ontstaat. Cloud gaming zal met name enorm profiteren, omdat de latentie vergelijkbaar zou zijn met die van een thuisconsole.

Vodafone, als toonaangevende breedbandaanbieder, streeft ernaar klanten een snellere, responsievere en betrouwbare service te bieden zonder vertraging, zelfs tijdens piekuren. De succesvolle proef met L4S-technologie markeert een belangrijke stap in het bereiken van dit doel. De technologie kan worden ingezet op verschillende toegangsverbindingen, waaronder breedband thuis en mobiele netwerken.

Hoewel er geen specifieke tijdlijn is voor wanneer L4S-technologie beschikbaar zal zijn op bestaande netwerken, heeft de proof of concept-proef in november 2023 de levensvatbaarheid en het immense potentieel van deze lag-vrije technologie aangetoond. Terwijl Vodafone en Nokia blijven werken aan de verfijning en ontwikkeling van L4S, lonkt een toekomst met vrijwel geen latentie in internetconnectiviteit.

– Frequently Asked Questions –

Wat is L4S-technologie?
L4S-technologie staat voor “Low Latency, Low Loss en Scalable”. Het is een systeem dat is ontworpen om de online latentie tot een bijna onmerkbaar niveau te verminderen. Het optimaliseert de verwerking van datapakketten in een netwerk en verbetert de reactiesnelheid en prestaties van het netwerk aanzienlijk.

Hoe kan L4S-technologie mijn game-ervaring verbeteren?
L4S-technologie minimaliseert vertragingen in de gegevensoverdracht en -ontvangst, waardoor gamers een naadloze en responsieve game-ervaring krijgen. Het vermindert de latentie tot een niveau dat vergelijkbaar is met dat van een thuisconsole, waardoor cloudgaming bijzonder profiteert.

Op welke toegangsverbindingen kan L4S-technologie worden ingezet?
L4S-technologie kan worden ingezet op verschillende toegangsverbindingen, waaronder breedband thuis en mobiele netwerken.

Wanneer zal L4S-technologie beschikbaar zijn op bestaande netwerken?
Er is op dit moment geen specifieke tijdlijn bekend voor wanneer L4S-technologie beschikbaar zal zijn op bestaande netwerken. De proof of concept-proef in november 2023 heeft echter aangetoond dat de technologie levensvatbaar is en een enorm potentieel heeft.

Waar kan ik meer informatie vinden over Vodafone en hun breedbanddiensten?
Voor meer informatie over Vodafone en hun breedbanddiensten kunt u hun officiële website bezoeken op https://www.vodafone.nl/.

Waar kan ik meer te weten komen over de technologieën en innovaties van Nokia?
Om meer te weten te komen over de technologieën en innovaties van Nokia, kunt u hun website bezoeken op https://www.nokia.com/.