Samsung’s Next Foldable Phone: Lighter, Thinner, and More Affordable

Samsung staat bekend om zijn innovatieve opvouwbare telefoons, maar critici hebben betoogd dat het bedrijf traag is geweest met het maken van significante upgrades. Echter, lekken suggereren dat Samsung klaar is om grotere risico’s te nemen met zijn aankomende Galaxy Z Fold 6, met een belofte van een lichtere, dunnere en betaalbaardere telefoon.

Volgens de bekende insider Ice Universe zal de budgetvriendelijke Galaxy Z Fold 6 slechts 239 gram wegen, waardoor hij vergelijkbaar is met de opvouwbare OnePlus Open Fold-type telefoon. Het zal ook maar 5,6 mm dik zijn wanneer uitgevouwen en 12,1 mm dik wanneer opgevouwen. De opvouwbare telefoon zal een intern display van 7,6 inch en een extern scherm van 6,3 inch hebben, beide met hogere resoluties dan eerdere Fold-modellen. De beeldverhouding voor het externe scherm is 22:9, wat wijst op verbeterde bruikbaarheid in opgevouwen toestand.

Deze lekken geven aan dat Samsung eindelijk betekenisvolle upgrades maakt voor zijn opvouwbare telefoons. Door het gewicht en de dikte te verminderen, zal de Galaxy Z Fold 6 draagbaarder en comfortabeler in gebruik zijn. De verbeterde resolutie en beeldverhouding van de schermen zullen de algehele kijkervaring verbeteren.

Ook opmerkelijk is Samsung’s beslissing om de budgetmarkt te betreden met de Fold 6. Met een geschatte prijs van onder de $1.000 in Korea, heeft het bedrijf als doel om opvouwbare telefoons toegankelijker te maken voor een breder publiek. Voorheen waren betaalbare opvouwbare opties voornamelijk beschikbaar in China bij concurrerende merken.

Hoewel er nog geen officiële releasedatum is, suggereren rapporten dat Samsung de Galaxy Z Fold 6 Ultra en Flip 6 in juli zal onthullen. De budget Fold 6 wordt echter pas in september in de winkels verwacht. Naarmate er meer lekken en geruchten opduiken in de komende maanden, wordt het duidelijk dat Samsung zich klaarmaakt om consumenten een opvouwbare telefoon aan te bieden die zowel technologisch geavanceerd als betaalbaar is.

Veelgestelde vragen