New Technique Uses Smartphones to Measure Blood Glucose Concentration

De ontwikkeling van het gebruik van smartphones om bloedglucoseconcentratie nauwkeurig te meten heeft het potentieel om de medische diagnostische industrie te revolutionaliseren. Deze innovatieve methode, ontwikkeld door wetenschappers van het Nationaal Instituut voor Normen en Technologie (NIST), maakt gebruik van de magnetometer die te vinden is in smartphones om variaties in pH-niveaus te detecteren, wat duidt op de aanwezigheid van bepaalde biologische aandoeningen.

Deze technologie toont niet alleen potentieel in het monitoren en diagnosticeren van ziekten, maar heeft ook de mogelijkheid om milieuverontreinigende stoffen te detecteren. Door de magnetometer van de telefoon te combineren met magnetische materialen die reageren op biologische of milieutriggers, kunnen verschillende biomedische kenmerken snel en kosteneffectief worden gemeten.

De eenvoud en betaalbaarheid van deze methode zijn belangrijke voordelen. De door de onderzoekers ontwikkelde slimme hydrogels zijn gemakkelijk te produceren en redelijk geprijsd, wat de mogelijkheid opent voor de ontwikkeling van goedkope testkits die kunnen worden aangesloten op smartphones. Met behulp van een speciale app kunnen bloedsuikerspiegels worden gemeten zonder dat extra elektronica of technologie nodig is.

De onderzoekers zijn nu de potentie van mobiele magnetometers aan het verkennen om de nauwkeurigheid van metingen bij verschillende medische toepassingen te verbeteren. Ze hebben het vooruitzicht om verbindingen die betrokken zijn bij het immuunrespons van het lichaam, zoals histaminen, DNA-strengen en specifieke eiwitten, te detecteren bij extreem lage concentraties.

Deze baanbrekende technologie heeft het potentieel om toegankelijke en gemakkelijke gezondheidszorg te transformeren, waardoor het voor individuen eenvoudiger wordt om hun gezondheid te monitoren en mogelijke problemen te detecteren. Er is echter verder onderzoek en ontwikkeling nodig om de methode te verfijnen en te valideren voordat deze op grote schaal kan worden geïmplementeerd.

Om meer te weten te komen over de vooruitgang in medische diagnostiek en gezondheidstechnologie, kunt u een bezoek brengen aan de officiële website van het Nationaal Instituut voor Normen en Technologie op https://www.nist.gov/.

Veelgestelde Vragen (FAQ)