Google Releases Highly Anticipated Android 14 April Security Patch for Pixel Devices

Google heeft eindelijk de langverwachte Android 14 April security patch uitgerold voor zijn Pixel apparaten. Hoewel de release tot de middag werd uitgesteld, kunnen gebruikers nu profiteren van verbeterde beveiliging en verschillende bugfixes.

Deze nieuwste update behandelt in totaal 28 beveiligingsproblemen, met 8 problemen die zijn gedateerd op 1 april 2024 en nog eens 20 problemen die zijn gedateerd op 5 april 2024. Deze kwetsbaarheden variëren van hoge tot kritieke ernst, wat benadrukt hoe belangrijk het is om de patch snel te installeren.

Bovendien heeft Google specifiek twee kwetsbaarheden benadrukt die vatbaar kunnen zijn voor gerichte exploitatie. Dit zijn CVE-2024-29745 (hoge ernst, bootloader) en CVE-2024-29748 (hoge ernst, Pixel Firmware). Het is cruciaal voor Pixel apparaatgebruikers om hun apparaten bij te werken om zich te beschermen tegen mogelijke exploits.

Naast de beveiligingsfixes heeft Google ook verschillende problemen aangepakt met betrekking tot apparaatprestaties en -functionaliteit. Gebruikers zullen bijvoorbeeld geen zwart scherm meer tegenkomen bij het ontgrendelen van hun apparaat onder bepaalde omstandigheden. Deze fix is van toepassing op de Pixel 5a (5G) apparaat.

De camerabeleving op Pixel apparaten is ook verbeterd met deze update. Gebruikers zullen een grotere stabiliteit opmerken bij het schakelen tussen verschillende zoomniveaus, evenals de eliminatie van zwarte halo-artefacten die eerder verschenen in de zoeker. Bovendien kunnen gebruikers nu afbeeldingen opnieuw belichten door ergens op de zoeker te tikken.

Pixel apparaateigenaren worden aangemoedigd om de Android 14 April security patch zo snel mogelijk te downloaden. Deze update is beschikbaar voor de Pixel 5a, 6, 6 Pro, 6a, 7, 7 Pro, 7a, Tablet, Fold, 8 en 8 Pro. De on-device OTA-update heeft een grootte van 29,84 MB voor de Pixel 8.

Door prioriteit te geven aan beveiliging en gebruikersfeedback aan te pakken, blijft Google zijn toewijding tonen om een betrouwbare en veilige ervaring te bieden voor Pixel apparaatgebruikers. Blijf op de hoogte van toekomstige updates en verbeteringen van Google om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw Pixel apparaat haalt.

Veelgestelde vragen: