Foldable OLED Market Set to Double by 2028

De markt voor opvouwbare OLEDs zal naar verwachting een sterke groei doormaken in de komende jaren, waarbij de verzendingen naar verwachting 52,7 miljoen eenheden zullen bereiken tegen 2028, volgens een voorspelling van UBI Research. Dit betekent een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 27,4 miljoen eenheden die in 2024 zijn geregistreerd.

Hoewel Samsung Display momenteel de markt domineert, met 13,4 miljoen opvouwbare OLEDs die in 2023 zijn verzonden en een marktaandeel van 61% heeft, wordt verwacht dat het landschap in de komende jaren zal veranderen. UBI Research verwacht aanhoudend succes voor Samsung Display, aangezien het de enige leverancier is van Samsung Electronics. Daarnaast zijn er speculaties dat Samsung de exclusieve leverancier van opvouwbare OLEDs voor toekomstige iPhones van Apple zal worden.

De concurrentie op de markt voor opvouwbare OLEDs groeit echter. BOE bijvoorbeeld kende een drievoudige toename in verzendingen, waarbij het in 2022 6,2 miljoen eenheden bereikte. Ook TCL CSOT en Visionox zetten stappen op deze markt, met elk 1,1 miljoen verzonden eenheden.

Naarmate de vraag naar smartphones en andere elektronische apparaten met flexibele beeldschermen blijft stijgen, biedt de markt voor opvouwbare OLEDs immense kansen voor bedrijven in de industrie. Deze technologie maakt grotere schermen mogelijk die kunnen worden opgevouwen, waardoor gebruikers het gemak van draagbaarheid hebben zonder concessies te doen aan schermruimte.

In conclusie, de markt voor opvouwbare OLEDs staat op het punt van aanzienlijke groei, waarbij UBI Research voorspelt dat de verzendingen tegen 2028 zullen verdubbelen. Hoewel Samsung Display momenteel het grootste marktaandeel heeft, maken andere spelers zoals BOE, TCL CSOT en Visionox sterke vorderingen. Naarmate de markt evolueert, zal het interessant zijn om te zien hoe deze dynamiek de toekomst van opvouwbare OLEDs zal vormgeven in het landschap van consumentenelektronica.

De markt voor opvouwbare OLEDs maakt deel uit van de grotere display-industrie, die gestaag groeit als gevolg van de toenemende vraag naar geavanceerde beeldschermen in verschillende elektronische apparaten. OLED (Organic Light Emitting Diode) technologie wordt beschouwd als de toekomst van beeldschermen vanwege het vermogen om levendige en flexibele schermen te bieden.

Volgens marktvoorspellingen van UBI Research zal de markt voor opvouwbare OLEDs naar verwachting een sterke groei doormaken in de komende jaren. De verzendingen worden naar verwachting 52,7 miljoen eenheden tegen 2028, wat een significante stijging is ten opzichte van de 27,4 miljoen eenheden die in 2024 zijn geregistreerd. Deze groei wordt gedreven door de stijgende vraag naar smartphones en andere elektronische apparaten met grotere schermen die kunnen worden opgevouwen voor draagbaarheid.

Samsung Display domineert momenteel de markt voor opvouwbare OLEDs en heeft in 2023 een marktaandeel van 61% gehad. Het bedrijf is de enige leverancier van opvouwbare OLEDs aan Samsung Electronics en er zijn speculaties dat Samsung ook de exclusieve leverancier zal worden voor toekomstige iPhones van Apple. Dit geeft Samsung Display een aanzienlijk voordeel op de markt.

Echter, de concurrentie in de markt voor opvouwbare OLEDs groeit. BOE bijvoorbeeld kende een drievoudige toename in verzendingen, waarbij het in 2022 6,2 miljoen eenheden bereikte. Ook TCL CSOT en Visionox zetten stappen op deze markt, waarbij elk 1,1 miljoen eenheden verzendt. Deze bedrijven breiden hun productiecapaciteit uit en investeren in onderzoek en ontwikkeling om te kunnen concurreren met Samsung Display.

De vraag naar smartphones en andere elektronische apparaten met flexibele beeldschermen zal naar verwachting blijven stijgen, waardoor er enorme kansen ontstaan voor bedrijven op de markt voor opvouwbare OLEDs. Door grotere schermen aan te bieden die kunnen worden opgevouwen, biedt deze technologie gebruikers het gemak van draagbaarheid zonder concessies te doen aan schermruimte.

In conclusie, de markt voor opvouwbare OLEDs zal naar verwachting aanzienlijke groei doormaken in de komende jaren. UBI Research voorspelt een verdubbeling van de verzendingen tegen 2028, wat wijst op het enorme potentieel van deze markt. Hoewel Samsung Display momenteel domineert, maken andere spelers zoals BOE, TCL CSOT en Visionox sterke vorderingen. Naarmate de markt evolueert, zal het interessant zijn om te zien hoe deze dynamiek de toekomst van opvouwbare OLEDs zal vormgeven in het landschap van consumentenelektronica.

Meer informatie:
– [UBI Research](https://www.ubiresearch.com)