Brave Introduces Voice-to-Text Capability to its AI Assistant Leo for iOS Users

Brave heeft een opwindende aankondiging gedaan over zijn AI-assistent, Leo. De populaire AI-assistent, voorheen alleen beschikbaar op Android en desktop, breidt nu zijn bereik uit naar iPhone- en iPad-gebruikers. De iOS-versie van Leo heeft echter een nieuwe functie die het onderscheidt van zijn Android-tegenhanger – spraak-naar-tekst mogelijkheid.

Leo’s spraak-naar-tekst functie stelt gebruikers in staat om gesproken woorden om te zetten in tekst, waardoor de noodzaak om vragen of queries te typen wordt geëlimineerd. Met deze nieuwe functie wordt de interactie met de AI-assistent nog handiger en gebruiksvriendelijker. Gebruikers kunnen eenvoudig hun vragen uitspreken en Leo zal ze omzetten in tekst, wat zorgt voor efficiënte en naadloze communicatie.

Leo biedt een breed scala aan functionaliteiten om de browse-ervaring te verbeteren. Naast het samenvatten van pagina’s en video’s kan de AI-assistent vragen beantwoorden over content, gedetailleerde geschreven rapporten genereren, webpagina’s herschrijven of vertalen, transcripties maken van audio- of video-inhoud, en zelfs code schrijven. Brave streeft ernaar gebruikers een uitgebreide AI-assistent te bieden die aan verschillende behoeften voldoet, waardoor de afhankelijkheid van andere vergelijkbare services zoals ChatGPT wordt verminderd.

Hoewel Brave niet het eerste browserbedrijf is dat een AI-assistent introduceert, maakt de naadloze integratie met de browser het tot een opvallende functie. Gebruikers kunnen Leo eenvoudig openen door de browser te openen, te beginnen met typen in de adresbalk en te kiezen voor “Vraag Leo”. Het is een opt-in functie, wat betekent dat gebruikers volledige controle hebben en Leo via de app-instellingen kunnen uitschakelen indien gewenst.

Het is vermeldenswaard dat Leo van Brave ook een reeks modellen ondersteunt, waaronder Mixtral 8x7B, Anthropic’s Claude Instant en Meta’s Llama 2 13B. Hoewel Mixtral 8x7B is ingesteld als het standaardtaalleermodel voor Leo, hebben gebruikers de flexibiliteit om andere modellen te kiezen of te upgraden naar Leo Premium voor hogere limieten tegen een maandelijkse vergoeding van $14,99.

Met de introductie van de spraak-naar-tekst mogelijkheid en de uitgebreide beschikbaarheid op iOS-apparaten, blijft Leo, de AI-assistent van Brave, gebruikers voorzien van een krachtig instrument om hun browse-ervaring te verbeteren.

Veelgestelde vragen: