Wanneer kan ik de S24 Ultra krijgen?

De Samsung Galaxy S24 Ultra is officieel aangekondigd en belooft een aantal belangrijke hardware-upgrades en nieuwe AI-mogelijkheden. Deze nieuwe functies zijn ontworpen om vrijwel elk aspect van de handsets te verbeteren. De S24 Ultra heeft ook een aantal ontwerpverbeteringen, waaronder een sterker titanium frame en een plat scherm dat ongelooflijk helder is.

Belangrijkste kenmerken
De Galaxy S24 Ultra heeft een aantal belangrijke kenmerken die het onderscheiden. Het heeft een 6,8-inch Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X-scherm, dat een dynamische verversingssnelheid van 1Hz tot 120Hz ondersteunt. Dit betekent dat het scherm zich kan aanpassen aan de inhoud die wordt weergegeven, wat resulteert in een soepelere kijkervaring.

Het apparaat heeft ook een verbeterd koelsysteem, wat zorgt voor betere prestaties over langere perioden. De Galaxy S24 Ultra heeft een 5.000 mAh batterij, net als de S23 Ultra, dus we kunnen geen grote sprong in uithoudingsvermogen verwachten. Echter, de efficiëntere Snapdragon 8 Gen 3-processor zou kunnen helpen om de batterijduur te verlengen.

Camera en AI-functies
De camera van de S24 Ultra heeft ook enkele verbeteringen. Het heeft een 200MP hoofdcamera, een 50MP 5x telefoto, een 10MP 3x telefoto en een 12MP ultrabreed. De camera heeft ook een aantal nieuwe AI-functies, waaronder Circle to Search en Live Translate, evenals een aantal generatieve AI-fotobewerkingsfuncties.

Prijs en beschikbaarheid
De prijs van de Galaxy S24 Ultra blijft hetzelfde als die van de Galaxy S23 Ultra die hij vervangt. Alle modellen worden geleverd met 12GB RAM en er zijn verschillende opslagopties beschikbaar, waaronder 256GB, 512GB en 1TB.

Veelgestelde vragen
Wat is AI?
AI staat voor kunstmatige intelligentie. Het is een tak van de informatica die zich bezighoudt met het creëren van machines die taken kunnen uitvoeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. Dit kan variëren van spraakherkenning tot besluitvorming.

Wat is een AMOLED-scherm?
AMOLED staat voor Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode. Het is een type displaytechnologie die wordt gebruikt in smartphones en andere mobiele apparaten. AMOLED-schermen staan bekend om hun diepe zwarttinten en levendige kleuren.

Wat is een Snapdragon 8 Gen 3-processor?
De Snapdragon 8 Gen 3 is een mobiele processor gemaakt door Qualcomm. Het is een van de nieuwste en krachtigste processors op de markt en wordt gebruikt in veel high-end smartphones, waaronder de Galaxy S24 Ultra.

Wat betekent 200MP?
200MP staat voor 200 megapixels. Een megapixel is gelijk aan één miljoen pixels en wordt gebruikt om de resolutie van digitale camera’s te meten. Hoe hoger het aantal megapixels, hoe meer detail een camera kan vastleggen.