ASUS ROG Phone 8: Een Nieuwe Visie op Gaming Smartphones

ASUS, bekend om zijn Republic of Gamers merk, heeft onlangs zijn nieuwste reeks gaming smartphones onthuld. Met de ROG Phone 8, Phone 8 Pro en Phone 8 Pro Edition wil ASUS verder gaan dan de gaminggemeenschap en de bredere consumentenmarkt bereiken.

De ROG Phone 8 vertegenwoordigt een duidelijke verschuiving in ontwerpfilosofie. Waar de ROG Phone 7-serie een cyberpunk esthetiek omarmde met opvallende diagonale lijnen, opzichtige animaties op een achterste LCD-scherm en een extravagant camerapunt, is de ROG Phone 8 subtieler. Het heeft nog steeds een opvallend camerapunt, een enkele diagonale lijn en een achterste display, maar alles is niet zo “luid” als eerdere edities. Dit is opzettelijk. ASUS wil de telefoon herpositioneren van een pure gaming smartphone naar iets dat aan de bredere consumentenmarkt kan worden verkocht.

Ondanks deze verschuiving blijft de ROG Phone 8 in hart en nieren een gaming handset. Het heeft nog steeds de AirTrigger-schouderknoppen, een snel display, een hoge sample rate voor touch events en een intense focus op koeling – inclusief een nieuwe versie van de AeroColler-ventilator die specifiek is ontworpen voor de ROG Phone 8-serie telefoons.

De prijzen voor de Asus ROG Phone 8-familie zijn gepubliceerd; de ROG Phone 8 met 12 GB RAM / 256 GB opslag kost £949.99, de ROG Phone 8 Pro met 16 GB / 512 GB kost £1099.99.

Veelgestelde vragen
Wat is de ASUS ROG Phone 8?
De ASUS ROG Phone 8 is een gaming smartphone ontworpen door ASUS onder hun Republic of Gamers merk. Het is de nieuwste in hun reeks gaming smartphones.

Wat is er nieuw aan de ASUS ROG Phone 8?
De ASUS ROG Phone 8 heeft een subtieler ontwerp dan zijn voorgangers, met minder opvallende esthetiek en een meer gestroomlijnde look. Het heeft nog steeds gaming-gerichte functies zoals AirTrigger-schouderknoppen en een hoge sample rate voor touch events.

Wat is de prijs van de ASUS ROG Phone 8?
De ASUS ROG Phone 8 met 12 GB RAM / 256 GB opslag kost £949.99, terwijl de ROG Phone 8 Pro met 16 GB / 512 GB £1099.99 kost.

Verklarende woordenlijst
AirTrigger-schouderknoppen: Dit zijn drukgevoelige knoppen aan de zijkant van de telefoon die kunnen worden gebruikt voor gaming.
Sample rate voor touch events: Dit verwijst naar hoe vaak de telefoon het aanraakscherm controleert op input. Een hogere sample rate kan leiden tot een responsievere gaming-ervaring.
AeroColler-ventilator: Dit is een externe ventilator die kan worden bevestigd aan de ASUS ROG Phone 8 om te helpen bij het koelen van de telefoon tijdens intensief gebruik.