Google’s Pixel-telefoons ontvangen een reeks nieuwe functies

Google’s Pixel-telefoons, bekend om hun innovatieve technologie en gebruiksvriendelijkheid, krijgen een reeks nieuwe functies. Deze updates, die variëren van het toetsenbord tot de Recorder-app, zijn onderdeel van de nieuwste Pixel Feature Drop-update. De update, die wordt aangedreven door Google’s nieuwe Gemini Nano AI-model, begon woensdag uit te rollen naar compatibele Pixel-telefoons.

Veel van de veranderingen bouwen voort op bestaande Google-functies, waaronder Pixel-exclusieve functies zoals de Recorder-app en Photo Unblur voor het verscherpen van oude foto’s. Google promoot de Pixel 8 Pro als de eerste telefoon die Gemini Nano draait, en begint met het toepassen van het model op de Recorder-app en de Smart Reply voorspellende tekstfunctie.

Deze update is een nieuwe indicatie dat Google AI integreert in zijn mobiele producten, een punt dat het benadrukte tijdens de onthulling van de Pixel 8 en 8 Pro in oktober. De Pixel 8 Pro zal in staat zijn om gesprekken in de Recorder-app samen te vatten.

Veelgestelde vragen (FAQ)
Wat is de Pixel Feature Drop-update?
De Pixel Feature Drop-update is een reeks updates die Google regelmatig uitbrengt voor zijn Pixel-telefoons. Deze updates bevatten nieuwe functies en verbeteringen om de gebruikerservaring te verbeteren.

Wat is het Gemini Nano AI-model?
Het Gemini Nano AI-model is een nieuwe technologie van Google die wordt gebruikt om functies op Pixel-telefoons aan te drijven. Het model maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om taken uit te voeren en de gebruikerservaring te verbeteren.

Wat is de Recorder-app?
De Recorder-app is een Pixel-exclusieve functie die gebruikers in staat stelt om audio op te nemen. Met de nieuwste update kan de app nu gesprekken samenvatten, dankzij het Gemini Nano AI-model.

Wat is de Smart Reply voorspellende tekstfunctie?
De Smart Reply voorspellende tekstfunctie is een functie die voorspelt wat de gebruiker mogelijk wil typen, op basis van de context van het gesprek. Het maakt het typen van berichten sneller en efficiënter.

Wat is Photo Unblur?
Photo Unblur is een functie die oude of wazige foto’s verscherpt, waardoor de kwaliteit van de afbeelding wordt verbeterd.

Verklarende woordenlijst
AI (Artificial Intelligence): Kunstmatige intelligentie is een tak van de informatica die zich bezighoudt met het creëren van systemen die taken kunnen uitvoeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. Dit kan variëren van spraakherkenning tot besluitvorming.
Gemini Nano AI-model: Dit is een specifiek AI-model ontwikkeld door Google. Het wordt gebruikt om verschillende functies op Pixel-telefoons aan te drijven, waaronder de Recorder-app en de Smart Reply voorspellende tekstfunctie.
Pixel Feature Drop-update: Dit is een reeks updates die Google regelmatig uitbrengt voor zijn Pixel-telefoons. Deze updates bevatten nieuwe functies en verbeteringen om de gebruikerservaring te verbeteren.
Recorder-app: Een applicatie op Pixel-telefoons waarmee gebruikers audio kunnen opnemen. Met de nieuwste update kan de app nu gesprekken samenvatten, dankzij het Gemini Nano AI-model.
Smart Reply: Een functie die voorspelt wat de gebruiker mogelijk wil typen, op basis van de context van het gesprek. Het maakt het typen van berichten sneller en efficiënter.
Photo Unblur: Een functie die oude of wazige foto’s verscherpt, waardoor de kwaliteit van de afbeelding wordt verbeterd.