T-Mobile schakelt sommige klanten over naar duurder 5G-plan

Als je een T-Mobile klant bent, wordt je geadviseerd om je volgende telefoonrekening goed te bekijken. De grote draadloze provider voert een test uit waarbij het automatisch sommige klanten overzet naar duurdere tariefplannen. De verandering beïnvloedt klanten met oudere onbeperkte plannen zoals T-Mobile One, Simple Choice en Magenta 55 Plus. Al deze klanten zullen worden overgezet naar T-Mobile’s 5G-netwerkplan, dat begint bij $75 per maand per telefoonlijn.

T-Mobile-gebruikers hebben de mogelijkheid om hun huidige plan te behouden of zich af te melden voor het nieuwe door de klantenservice te bellen. T-Mobile werd de op één na grootste mobiele telefoondienstverlener van Amerika na de overname van Sprint, waarbij het beloofde de prijzen drie jaar lang niet te verhogen. Concurrenten AT&T en Verizon verhoogden vorig jaar de tarieven voor hun oudere plannen.

T-Mobile is van plan om klanten met oudere plannen automatisch over te zetten naar nieuwe Go5G-equivalenten, tenzij ze zich afmelden. De automatische migratie begint op 17 oktober. Als je een T-Mobile klant bent op een van hun oudere plannen, word je automatisch verplaatst naar een nieuw – en over het algemeen duurder – plan vanaf volgende maand. Je kunt je afmelden, maar je moet contact opnemen met de klantenservice om uitstel te krijgen.