7 verborgen schatten van Android 14 voor je Google Pixel-telefoon

Het is een geweldige week als je een Google Pixel-apparaat hebt. Google is bezig met het uitrollen van zijn gloednieuwe Android 14-update voor alle huidige Pixel-apparaten. Hoewel Android 14 op het eerste gezicht misschien een beetje saai lijkt, zou je verrast zijn hoeveel nuttige dingen er eigenlijk zijn en wachten om gevonden te worden.

De eerste verborgen schat van Android 14 voor Google Pixel-telefoons is de snelle lettertype-wisseling. Dit is een handige nieuwe Quick Settings-tegel waarmee je de lettergrootte in elke app die je bekijkt kunt aanpassen en de tekst groter of kleiner kunt maken in een oogwenk – zonder ooit te onderbreken waar je aan werkt.

Een andere verborgen schat is de prachtige vergroting. Terwijl we het over tekst hebben, neem 10 seconden de tijd om het verbeterde vergrotingssysteem van Android 14 uit te proberen. Het is technisch gezien een toegankelijkheidsfunctie, maar de toegankelijkheidsopties van Android kunnen vaak nuttig zijn voor bijna iedereen in de juiste situatie.

Niemand wil een belangrijke melding missen – toch? Nou, met Android 14 heeft je favoriete Pixel een flitsende nieuwe optie om ervoor te zorgen dat je altijd belangrijke dingen ziet als ze aankomen. Het is een eenvoudige schakelaar die het camera-licht en/of scherm van je telefoon laat flitsen wanneer er een melding binnenkomt of een alarm afgaat op het apparaat. Op die manier zal alles wat je aandacht vereist altijd je oog vangen.

Met Android-versies vóór Android 14 hebben Pixel-telefoons vreemd genoeg de mogelijkheid gemist om afzonderlijke volumeniveaus in te stellen voor inkomende oproepen en meldingen. Het is een klein detail maar een belangrijk detail, vooral als je ooit merkt dat je wilt dat je meldingen luid zijn maar je beltoon een beetje minder schokkend is.

Als je je Pixel gebruikt voor een gezondheidsgerelateerd doel – inclusief het aansluiten op een horloge of een soort gezondheidsgerelateerde draagbare – wil je absoluut het nieuw toegevoegde Android 14 Health Connect-dashboard opzoeken. Het is een heel nieuw gedeelte van je Pixel-instellingen waarmee je al je gezondheids- en fitnessgegevens kunt zien en beheren en precies kunt beheren welke apps en apparaten er toegang toe hebben.