De echte reden waarom je je telefoon niet op het toilet moet gebruiken

Het gebruik van je telefoon op het toilet lijkt misschien een onschuldige manier om jezelf te vermaken, maar volgens een gastro-enteroloog die zowel aan Stanford als aan Harvard is opgeleid, is het eigenlijk geen goed idee. In een video die op TikTok is geplaatst, onthulde Dr. Saurabh Sethi dat het scrollen op sociale media tijdens het doen van je behoefte ernstige gezondheidsgevolgen kan hebben.

Verhoogd risico op aandoeningen
Ten eerste kan het gebruik van je telefoon tijdens het poepen leiden tot langdurig zitten op het toilet, wat spanning en druk op je rectum en anus kan veroorzaken. Dit kan leiden tot problemen zoals aambeien, anale kloven en rectale prolaps.

Broedplaats voor bacteriën
Een ander probleem is dat het een broedplaats voor bacteriën kan zijn. Uit onderzoeken is gebleken dat een gemiddelde smartphone viezer is dan een openbare toiletbril, dus het is beter om te voorkomen dat je scrolt terwijl je op het toilet zit. Voor degenen die denken dat ze niet zonder hun telefoon kunnen, had Dr. Sethi nog een tip: “Maar als je het niet kunt helpen, zorg er dan op zijn minst voor dat je een aparte doek hebt om je telefoon schoon te maken nadat je het toilet hebt gebruikt”.

Alternatieven voor telefoongebruik op het toilet
Hoewel het moeilijk kan zijn om de gewoonte van het gebruik van je telefoon op het toilet te doorbreken, zijn er enkele alternatieven die je kunt overwegen. In plaats van je telefoon mee te nemen naar het toilet, kun je proberen een boek of tijdschrift te lezen om jezelf te vermaken. Dit kan niet alleen helpen om de verspreiding van bacteriën te verminderen, maar het kan ook voorkomen dat je te lang op het toilet zit, waardoor het risico op aandoeningen zoals aambeien en anale kloven wordt verminderd.

Het is belangrijk om bewust te zijn van de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met het gebruik van je telefoon op het toilet en om stappen te ondernemen om deze risico’s te minimaliseren. Door je telefoongebruik op het toilet te beperken en alternatieven te overwegen, kun je bijdragen aan een betere gezondheid en hygiëne.