Nieuwe Google Pixel 8 en 8 Pro onthuld

Google heeft onlangs zijn nieuwste vlaggenschip-smartphones, de Pixel 8 en Pixel 8 Pro, onthuld. De Pixel 8 wordt getoond als een bloskleurige handset met een roségouden camerabehuizing, terwijl de Pixel 8 Pro wordt gepresenteerd in een nude kleur met een champagne gouden camerastrip. Beide telefoons zijn uitgerust met de meest geavanceerde Pixel-camera’s tot nu toe en Google AI om gebruikers sneller te helpen.

De Pixel 8 Pro heeft een 6,7-inch display met een resolutie van 2.992 x 1.344 pixels en wordt aangedreven door de Google Tensor G3-processor met 12 GB RAM. De telefoon heeft een 5.100 mAh-batterij en ondersteunt draadloos opladen en snelladen. De Pixel 8 Pro heeft een drievoudige camera aan de achterkant, met een 50 MP primaire camera, een 64 MP camera en een 48 MP camera. Aan de voorkant is er een enkele 11 MP camera voor selfies.

De Pixel 8 heeft een 6,2-inch display met een resolutie van 2.400 x 1.080 pixels en wordt ook aangedreven door de Google Tensor G3-processor, maar met 8 GB RAM. De telefoon heeft een 5.100 mAh-batterij en ondersteunt eveneens draadloos opladen en snelladen. De Pixel 8 heeft een dubbele camera aan de achterkant, met een 50 MP primaire camera en een 12 MP ultragroothoekcamera. Aan de voorkant is er een 10 MP camera voor selfies.

Beide telefoons draaien op Android 13. Enkele van de opvallende functies zijn onder meer het gebruik van kunstmatige intelligentie, zoals de foto-bewerkingstools Magic Eraser en Photo Unblur, evenals Live Translate.

De Pixel 8 en 8 Pro worden officieel gelanceerd op 4 oktober tijdens het ‘Made by Google’-evenement.