Ontdek de nieuwigheden van iOS 17: Van verbeterde autocorrectie tot de StandBy-functie

Apple kondigt officieel de komst van iOS 17 aan, waarmee ze belangrijke updates introduceren voor Siri, eenvoudiger delen met AirDrop, intelligente tekstinvoer en nieuwe standaardapps zoals Journal en StandBy. Deze nieuwe software-update is ontworpen om iPhones persoonlijker en intuïtiever te maken. Autocorrectie en de Dicteerfunctie zijn verbeterd, waarbij Autocorrectie een uitgebreide update krijgt met een transformer-taalmodel. Dit model leert van jouw zinnen en taalgebruik om betere woordvoorspellingen te doen. Het ontwerp is vernieuwd om het typen te ondersteunen, terwijl de tekstaanbevelingen tijdens het typen verschijnen. Dicteren maakt gebruik van een nieuw spraakherkenningsmodel voor meer nauwkeurigheid.

Een nieuwe functie in iOS 17 is StandBy, die geactiveerd kan worden wanneer de iPhone wordt opgeladen. Hiermee kun je overzichtelijke informatie vanaf een afstand bekijken, zoals klokken, slideshows met foto’s en handige widgets. De StandBy-functie ondersteunt ook Live Activiteiten, Siri, inkomende gesprekken en vergrote meldingen. Op de iPhone 14 Pro is deze functie altijd beschikbaar met de Always-On display.

Met de introductie van iOS 17 komt ook de nieuwe app ‘Journal’, waarmee je eenvoudig gebeurtenissen van de dag kunt vastleggen. Het opschrijven van dagelijkse ervaringen heeft bewezen positieve effecten op het welzijn. Journal biedt gepersonaliseerde suggesties op basis van recente activiteiten, foto’s, contacten, workouts en plaatsen. De app beschermt je privacy met end-to-end encryptie en de mogelijkheid om de app extra te vergrendelen.

AirDrop krijgt nieuwe manieren om bestanden te delen, inclusief de NameDrop-functie waarmee iPhone-gebruikers contactgegevens en bestanden kunnen delen door hun iPhones tegen elkaar te houden. Ook kan de SharePlay-functie op deze manier worden gestart. Daarnaast krijgt Siri enkele updates, waaronder het vervangen van het commando “Hé Siri” door simpelweg “Siri” en de mogelijkheid om meerdere vragen of opdrachten achter elkaar te geven.

De releasedatum van iOS 17 is nog niet officieel bekend, maar de bètaversie is beschikbaar voor leden van het Apple Developer Program en een publieke bètaversie wordt volgende maand verwacht. iOS 17 zal naar verwachting in het najaar van 2023 beschikbaar zijn voor iPhone-gebruikers. De iPhone X en nieuwere modellen zullen alle nieuwe functies van iOS 17 ondersteunen, inclusief de iPhone 14 en iPhone 14 Pro Max. Er wordt ook gespeculeerd dat de release van de nieuwe software-update samenvalt met de iPhone 15-serie.

Als jouw huidige smartphone niet wordt ondersteund door iOS 17, wordt het misschien tijd om over te stappen naar een nieuwer model of zelfs over te stappen van Android naar iOS!