Visa Partnering with Pesaflow to Enhance Digital Government Ecosystem

Visa, världsledaren inom digitala betalningar, har gått samman med FinTech-företaget Pesaflow för att revolutionera och förbättra digitala regeringssystem samtidigt som de främjar finansiell inkludering. Det strategiska partnerskapet syftar till att skapa sömlösa och användarvänliga digitala betalningsplattformar genom att integrera virtuella, digitala kort och säkra gateway-tjänster för att säkerställa säkra och transparenta transaktioner.

Genom att dra nytta av Visas omfattande räckvidd och robusta säkerhetsinfrastruktur kommer Pesaflow att kunna erbjuda förbättrade tjänster till offentlig sektor och medborgare som använder regeringstjänster. Tillsammans kommer de att bygga ett digitalt regeringssystem som är effektivt, kostnadseffektivt, säkert, transparent och inkluderande, vilket ger den offentliga sektorn möjlighet att bättre tjäna medborgarna.

Detta samarbete mellan Visa och Pesaflow markerar en betydande milstolpe för Pesaflow, där de kombinerar sina innovativa digitala betalningslösningar med Visas globala nätverk och säkerhetsinfrastruktur. Alliansen visar deras engagemang för att främja finansiell inkludering och förändra transaktionshanteringen inom den offentliga sektorn.

Eva Ngigi-Sarwari, Visas landschef för Kenya, uttryckte sin glädje över partnerskapet och sade: ”Vi är glada över att kunna meddela Visas strategiska partnerskap med Pesaflow, ett nyskapande fintech-företag som erbjuder innovativa digitala betalningslösningar. Tillsammans strävar vi efter att revolutionera landskapet för digitala betalningar inom den offentliga sektorn och säkerställa tillgänglighet, säkerhet och effektivitet. Detta samarbete understryker vårt åtagande att samarbeta med lokala fintech-företag för att främja finansiell inkludering och omvandla hur transaktioner hanteras.”

Genom detta partnerskap kommer Visa och Pesaflow att arbeta mot att skapa ett digitalt betalningsekosystem som inte bara förenklar processer utan även förbättrar helhetsupplevelsen för användarna. Med fokus på finansiell inkludering siktar de på att överbrygga klyftor och ge alla individer lika tillgång till digitala betalningslösningar. Tillsammans är Visa och Pesaflow med på att forma framtiden för digitala betalningar inom den offentliga sektorn till fördel för regeringar och medborgare.