Synspective Partneruje z Narodowym Działem Teledetekcji Ministerstwa Zasobów Naturalnych i Środowiska Wietnamu oraz Fujitsu Vietnam w celu Wspierania Przygotowania do Katastrof Naturalnych

Synspective, en leverantör av syntetisk aperturradar (SAR) data och analys, har ingått partnerskap med Vietnams Nationala avdelning för fjärranalys under Ministeriet för naturresurser och miljö samt Fujitsu Vietnam för att stödja katastrofberedskap, förvaltning av naturresurser och samhällsekonomisk utveckling. Samarbetet mellan dessa tre enheter tillkännagavs den 8 februari.

I detta partnerskap kommer Synspective att spela en nyckelroll i att främja tillämpningen av satellitfjärranalysteknik för att övervaka naturresurser och miljön, förebygga naturkatastrofer och främja ekonomisk utveckling i Vietnam.

Vietnam söker aktivt att stärka internationellt samarbete och investeringar inom detta område. Landet planerar att utveckla system för datainsamling, bildbanker och applikationer med syftet att minska effekterna av naturkatastrofer och utnyttja rymdvetenskap och teknologi för samhällsekonomisk utveckling fram till 2030. Dessa ansträngningar syftar också till att stödja nationellt försvar, säkerhet, förvaltning av naturresurser och miljöskydd.

”Som en del av vårt nära långsiktiga partnerskap med Nationala fjärranalyscentret och Fujitsu Vietnam kommer Synspectives SAR-intelligens att bidra till att hantera olika samhällsproblem i hela landet,” sade Takayuki Odawara, verkställande direktör och VD för Synspectives affärsdivision.

Frågor och svar baserat på de huvudsakliga ämnena och informationen presenterad i artikeln:

F: Vem har gått samman för att stödja katastrofberedskap och förvaltning av naturresurser i Vietnam?
S: Synspective, Vietnams Nationala avdelning för fjärranalys under Ministeriet för naturresurser och miljö samt Fujitsu Vietnam.

F: Vilken roll kommer Synspective att ha i detta partnerskap?
S: Synspective avser att främja tillämpningen av satellitfjärranalysteknik för att övervaka naturresurser och miljön, förebygga naturkatastrofer och stödja ekonomisk utveckling i Vietnam.

F: Vad är Vietnams mål med att söka förstärkt internationellt samarbete?
S: Vietnam planerar att utveckla system för datainsamling, bildbanker och applikationer för att minska effekterna av naturkatastrofer och utnyttja rymdvetenskap och teknologi för samhällsekonomisk utveckling fram till 2030.

F: Vilka är de ytterligare målen med dessa ansträngningar?
S: De ytterligare målen med dessa ansträngningar är att stödja nationellt försvar, säkerhet, förvaltning av naturresurser och miljöskydd.

Definition av nyckelbegrepp eller jargong som används i artikeln:
– Syntetisk Aperturradar (SAR): Satellitfjärranalysteknologi som använder radarradiation för att erhålla bilddata från jordens yta.
– Fjärranalys: Processen att samla in information om jorden med hjälp av satellit- eller luftburna sensorer.

Föreslagna länkar till relaterade resurser:
– Synspectives hemsida
– Fujitsu Vietnams hemsida
– Ministeriet för naturresurser och miljö i Vietnams hemsida