Spec Ops: The Line will No Longer be Available for Purchase

Spec Ops: The Line, ett spel som startade om serien och fick kritikerros, kommer att tas bort från digitala butiker på grund av att licensen har löpt ut.

Spelet imponerade spelare och kritiker vid dess release 2012, tack vare dess fantastiska miljö, starka berättelse och teman inspirerade av krigshistorier som ”Flugornas herre” och ”Apocalypse Now.” Trots detta nådde det aldrig kommersiell framgång. Sedan dess har det skapat en stark fanbas genom att presentera spelare med moraliskt tvivelaktiga situationer som utmanade det traditionella ”militära shooter”-spelet, och det lyckades.

Nyligen har spelare märkt att Spec Ops: The Line tas bort från butiker som Steam. En representant från 2K bekräftade att spelet kommer att dras tillbaka från alla digitala butiker inom en snar framtid på grund av att ”flera partnerskap relaterade till spelet” har löpt ut.

”Spec Ops: The Line kommer inte längre vara tillgängligt i onlinebutiker på grund av att flera licensavtal relaterade till spelet har löpt ut. Spelare som har köpt spelet kommer fortfarande kunna ladda ner och spela det utan problem. 2K vill tacka vår spelarkommunitet som har stött spelet, och vi ser fram emot att fortsätta med våra projekt i år och framöver.”

De som tidigare har köpt spelet online kommer fortfarande kunna ladda ner och spela det även efter att det har tagits bort från försäljning. Vid skrivande stund är spelet fortfarande tillgängligt i vissa butiker, inklusive Xbox Store, så om du vill ha det så är det din chans.

Vanliga frågor:

1. Varför tas Spec Ops: The Line bort från digitala butiker?
Spelet tas bort från digitala butiker på grund av att licensavtal relaterade till spelet har löpt ut.

2. Kommer spelare som redan har köpt spelet fortfarande kunna spela det?
Ja, spelare som tidigare har köpt spelet online kommer fortfarande kunna ladda ner och spela det även efter att det har tagits bort från försäljning.

3. Kommer spelet vara tillgängligt i andra butiker?
För närvarande är spelet fortfarande tillgängligt i vissa butiker, som Xbox Store. Om du vill ha det så finns det en chans nu.

Definitioner:

– Licenspartnerskap: Ett juridiskt avtal som tillåter användning av specifika upphovsrätter, varumärken eller andra tillgångar i utbyte mot skydd och ersättning för innehavaren av dessa rättigheter.

Föreslagna relaterade länkar:
– Officiella webbplatsen för 2K Games