Samsung Galaxy Ring: Nowy standard w świecie noszalnych urządzeń

Samsung presenterade Galaxy Ring under Galaxy Unpacked-eventet den 17 januari, där de också visade upp Galaxy S24 smarttelefonserien. Galaxy Ring presenterades som en hälso- och aktivitetsspårare kompatibel med Samsung Health-paketet. Även om företaget inte har avslöjat några ytterligare detaljer om denna smarta enhet, antyder talrika läckor och rapporter dess huvudfunktioner och design. Nu har en högt uppsatt representant från företaget bekräftat släppdatumet för Galaxy Ring.

Genom LinkedIn bekräftade Senior Executive Daniel Seung Lee att den högt efterlängtade Galaxy Ring kommer att debutera under andra halvåret 2024. Han avslöjade inte några ytterligare detaljer eller föreslog något exakt lanseringsdatum. Tidigare spekulerades det att den smarta ringen skulle presenteras tillsammans med modellerna Samsung Galaxy Z Fold 6 och Galaxy Z Flip 6 någon gång i år. Det bekräftade släppdatumet överensstämmer med dessa antaganden.

Förra veckan syntes Samsung Galaxy Ring i avsnittet för batterikomponenter i Good Lock-appen, vilket antyder dess nära förestående lansering. Det rapporteras att ringen kommer att introduceras som en ”lättviktig” wearable i tre olika färger och olika storlekar upp till 13 (22,2 mm). Man förväntar sig också att den kommer att stödja laddning genom pogo-pins.

Företaget påstod tidigare att Galaxy Ring är en ”kraftfull och lättillgänglig enhet för övervakning av hälsa och välbefinnande.” För att underlätta hälso- och aktivitetsspårning visades flera sensorer på botten av ringen i ett officiellt teaser. Tidigare läckor antydde att Samsung Galaxy Ring kommer att vara utrustad med elektrokardiografiska (ECG)-sensorer, fotoplethysmografi (PPG) och sensorer för förmaksflimmer (AFib). Dessutom förväntas den ha 24-timmars hjärtfrekvens, SpO2 och sömnspårning. All hälso-, fitness- och sömndata som samlas in från ringen kommer sannolikt att skickas till Samsung Health-paketet för övervakning.

Samsung introducerade Galaxy Z Fold 5 och Galaxy Z Flip 5 tillsammans med Galaxy Tab S9 surfplatteserien och Galaxy Watch 6 smartklockor på sitt första Galaxy Unpacked-event i Sydkorea. Vi diskuterar företagets nya enheter och mycket mer i den senaste episoden av Orbital, Gadgets 360-podden. Orbital finns tillgänglig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts och Amazon Music, samt var du än hittar dina favoritpodcasts.