Prezydent USA Joe Biden dołącza do TikToka, ale rodzina rocka jest zaskoczona

President Joe Biden anslöt sig till TikTok-plattformen på söndagen, vilket signalerar en ny era av konsumtion av kortformatvideos. Detta beslut är en del av Biden-administrationens ansträngningar att nå ut till det sociala mediegemenskapen. I hans första video som delades av hans kampanj, samtalade Biden avslappnat med en av sina medarbetare. Presidenten överraskade dock många genom att avslöja att hans favoritidrottslag är Philadelphia Eagles.

Medan över trettionio kongressledamöter, främst demokrater, för närvarande har TikTok-konton möter plattformen kritik från republikaner på grund av dess kopplingar till det kinesiska moderbolaget ByteDance.

Beslutet av President Biden att ansluta sig till TikTok har väckt blandade reaktioner frånrockgemenskapen. De flesta blev förvånade och osäkra om plattformen stämmer överens med bilden av USA:s president. Andra ser det dock som ett steg framåt och ett försök att kommunicera med den yngre generationen genom den populära appen.

Sociala medier spelar en alltmer betydande roll i dagens politiska landskap och President Bidens omfamning av TikTok är en annan manifestation av denna trend. Han förväntas fortsätta sin aktivitet på plattformen genom att dela information, interagera med väljare och främja sina politiska mål.

Även om det fortfarande är ett polariserande ämne, har TikTok blivit en integrerad del av många människors liv, både unga och gamla. Och nu har USA:s president anslutit sig till denna gemenskap och erbjuder oss en helt ny perspektiv på sociala mediers inflytande på politiken.