OPPO Launches Reno 11 F 5G: The First Mid-Tier Phone with Water Resistance

OPPO har precis presenterat sitt senaste tillskott till Reno-serien, Reno 11 F 5G. Även om denna mellanklassmobil vid första anblick kan tyckas vara vanlig, skiljer den sig från sina föregångare och konkurrenter i samma prisklass genom en imponerande IP65-vattentålig rating.

Vattentåliga betyg har varit sällsynta på OPPO-telefoner, endast deras flaggskeppsmodeller som Find X3 Pro och Find X5 Pro har varit utrustade med denna funktion. Vissa av deras mer prisvärda alternativ, som A79, fick ett IP-betyg för stänksäkerhet. Reno 11 F 5G tar dock vattentålighet till nya höjder genom att bli den första mellanklasstelefonen i OPPO:s sortiment som uppnår en IP65-betyg.

Med en IP65-rating garanterar Reno 11 F 5G skydd mot damm och vattenstrålar från alla riktningar. Även om du inte kan helt nedsänka telefonen, lovar den hållbarhet även i kraftigt regn. Jämfört med stänksäkra enheter som bara är konstruerade för att stå emot lätt regn och svett. Denna åtgärd från OPPO markerar ett betydande steg för att föra IP-betyg till mellanklassens smartphones och följer den trend som satts av Samsungs Galaxy A-serie.

Förutom dess vattentålighet erbjuder Reno 11 F 5G imponerande specifikationer. Den har en 6,7-tums 1080p+ skärm med en smidig uppdateringsfrekvens på 120Hz, drivs av en MediaTek Dimensity 7050-processor. Telefonen har också 256 GB utbyggbart lagringsutrymme, 8 GB RAM och ett 5,000mAh batteri för långvarig användning. På kamerans front finns en primärlins på 64MP, en 8MP ultravidvinkellins, en 2MP makrolins och en 32MP selfiekamera.

Även om prissättningen för den australiska marknaden ännu inte har tillkännagivits, har OPPO avslöjat att Reno 11 F 5G kommer att finnas tillgänglig under det andra kvartalet i år. Med sina lovande funktioner förväntas denna mellanklassmobil bli populär bland smartphonentusiaster som letar efter vattentålighet utan att behöva betala för mycket.