Google Testuje Nową Funkcję ”Porozmawiaj z żywym przedstawicielem”

Google testar en ny funktion kallad ”Prata med en Live-representant” som gör att företagets programvara kan ringa upp ett företag för användarna, navigera genom telefonträdet, vänta i telefonkö och meddela användarna när en representant är tillgänglig att tala med. Testet, för närvarande tillgängligt som en experimentell funktion i Search Labs, blev först observerat av användaren Sterling.

Den nya funktionen påminner om ”Håll mig” -funktionen på Pixel-telefoner men med flera betydande fördelar. För det första är den tillgänglig på alla telefoner, inte bara på Pixel 3 och nyare modeller. För det andra erbjuder ”Prata med en Live-representant” möjligheten att aktivt ringa upp ett företag för användaren, snarare än att vara en funktion som användare aktiverar efter att de redan har ringt och är i telefonkö.

För att använda funktionen behöver användarna bara söka efter det specifika företagets kundtjänstnummer, och Google kommer att visa en knapp ”Begär ett samtal” om företaget stöds. Stödda företag inkluderar utvalda amerikanska flygbolag, telekomföretag, återförsäljare, försäkringsbolag och andra. Användarna väljer anledningen till samtalet, och Google ger uppdateringar via SMS medan de väntar, och kopplar sedan samtalet när en representant är tillgänglig att tala med.

Den experimentella funktionen finns tillgänglig i USA genom Google-appen på iOS och Android, samt i Chrome-webbläsaren, enligt 9to5Google.