Płynie rewolucja w branży elektromobilności dzięki nowej platformie produktów SiCore firmy Amprius Technologies

Amprius Technologies utvider porteføljen sin med batterier som har en silisiumanode, med mål om å revolusjonere elektromobilitet gjennom introduksjonen av den nye SiCore-produktplattformen. Selskapet har også navngitt sin eksisterende plattform med silisiumnanotråder SiMaxx, som for øyeblikket tilbyr batterier med en energitetthet på opptil 500 Wh/kg og 1.300 Wh/L.

SiCore-batterier benytter et patentert silisiumanodematerialsystem som tilbyr høyenergibatterier som skal overgå konvensjonelle grafitbaserte celler ifølge Amprius. Den nye silisiumanode-cellekjemien er designet for å tilby en energitetthet på opptil 400 Wh/kg og en forlenget sykluslevetid på opptil 1.200 sykluser ved full utladning.

SiCore, silisiumanodebatteriet, er utviklet i samarbeid med Berzelius (Nanjing) Co (tidligere kjent som Amprius (Nanjing)). Ytelsen til dette batteriet er bekreftet i ulike elektromobilitetsrelaterte applikasjoner. Amprius opplyser at innledende prøver har mottatt positiv tilbakemelding fra kunder, og den forventede etterspørselen etter disse batteriene overstiger 100 MWh i årene som kommer.

Gjennom en eksklusiv leveranseavtale med Berzelius har Amprius rettigheter til å bruke disse silisiumbaserte materialene i USA, Canada og Mexico. SiCore-batterier produseres for øyeblikket av industrielle partnere som midlertidig overgangskapasitet frem til gigawattskala-fabrikken er operativ.

Amprius planlegger å produsere både SiCore og SiMaxx-batterier ved sin gigawattskala-fabrikk i Colorado.

Dr. Kang Sun, administrerende direktør i Amprius Technologies, sa: «Med vår vellykkede levering av de høyeste energitetthet silisiumbaserte cellene på markedet til anerkjente kunder i luftfartsindustrien som AALTO/Airbus, AeroVironment, BAE Systems, Teledyne FLIR og det amerikanske militæret, ser Amprius en betydelig mulighet til å bruke SiCore for å utvide våre silisiumanodebatteriløsninger og utvikle ulike applikasjoner innenfor elektromobilitetsfeltet.»

John P Aldana, senior direktør for Switchblade 300-produktlinjen hos AeroVironment, sa: «Vi er begeistret for å ha deltatt i tidlige tester med Amprius under evalueringen av å introdusere SiCore-batterier, som har potensial til å øke rekkevidden og sykluslevetiden betydelig sammenlignet med tilgjengelige kommersielle batterier.»

Ofte stilte spørsmål:

1. Hva er silisiumanodebatterier?
Silisiumanodebatterier er batterier der anoden er laget av silisiummateriale. De tilbyr høy energitetthet, en forlenget sykluslevetid og økt rekkevidde sammenlignet med andre kommersielle batterier.

2. Hva er fordelene med SiCore-batterier?
SiCore-batterier tilbyr høy energitetthet, overgår ytelsen til grafitbaserte batterier. De har også en forlenget sykluslevetid og potensielt større rekkevidde.

3. Hvilken ytelse kan forventes fra SiMaxx-batterier?
SiMaxx-batterier har en energitetthet på opptil 500 Wh/kg og 1.300 Wh/L.

4. På hvilken skala planlegger Amprius å produsere SiCore- og SiMaxx-batterier?
Amprius planlegger å produsere SiCore- og SiMaxx-batterier ved sin gigawattskala-fabrikk i Colorado.

5. Hvilke selskaper samarbeider Amprius med?
Amprius samarbeider med Berzelius (Nanjing) Co, AALTO/Airbus, AeroVironment, BAE Systems, Teledyne FLIR og det amerikanske militæret.

6. Hva er den forventede etterspørselen etter SiCore-batterier?
Den forventede etterspørselen etter SiCore-batterier overstiger 100 MWh i årene som kommer.

Definisjoner:
– Energitetthet: Mål på mengden energi lagret per enhet masse eller volum.
– Anode: Elektrode der oksidasjon skjer i en elektrokjemisk reaksjon.
– Cellekjemi: Den kjemiske sammensetningen av battericeller.
– Sykluslevetid: Antall fulle ladninger og utladninger et batteri kan tåle før kapasiteten reduseres betydelig.
– Gigawattskala: Produksjonsskala i gigawattområdet, som symboliserer høy produksjonskapasitet.

Foreslåtte relaterte lenker:
Amprius Technologies hjemmeside