Apple wyłącza funkcję monitorowania poziomu tlenu we krwi na zegarkach Apple Watch Series 9 i Ultra 2 w USA

Eple har kunngjort at dei vil deaktivere funksjonen for måling av blodoksygen på Apple Watch Series 9 og Ultra 2 i USA. Dette beslutningen vart teken etter at salforbodet vart gjeninnført på grunn av ein patentkonflikt med medisinsk teknologiselskapet Masimo.

Det amerikanske internasjonale handelskommisjon hadde tidlegare fastslått at blodoksygensensoren i Apple Watch krenkar Masimos patenter, noko som førte til den midlertidige fjerninga av dei berørte modellane frå butikkar. Ein midlertidig opphald i avgjerda gjorde at Apple kunne fortsetje salget av klokkene inntil vidare rettsprosedyrar.

I ei nyleg rettsdokument frå Masimo opplyste selskapet at Apple hadde fått løyve frå dei amerikanske toll- og grensekontrollene til å fjerne blodoksygensensoren frå klokkene. Som eit resultat vil Series 9 og Ultra 2-modellane som blir selt i USA framleis vise blodoksygenindeksen, men brukarane vil bli informerte om at funksjonen ikkje er tilgjengeleg når dei trykker på den.

Eigarar av Series 9 og Ultra 2-klokkene i USA vil framleis kunne bruke blodoksygensensoren som før. Sensoren vil også fungere på klokker som er kjøpt utanfor USA.

Den billigare Apple Watch SE-modellen er ikkje omfatta av salforbodet sidan den ikkje hadde blodoksygenmålingsfunksjonen. Likevel var inkluderinga av denne teknologien ein viktig del av Apples strategi, som posisjonerer klokkene deira som helseovervakingsenheter.

Ved å etterkome rettens avgjerd siktar Apple på å sikre den vidare tilgjengelegheita av sine luksusklokker på det amerikanske markedet. Apple Watch er ein betydeleg inntektsdrivar for selskapet, med analytikarar som estimere årlige sal til rundt $18 milliardar.

Medan Apple argumenterer for at å håndheve patentavgjerda vil medføre unødvendig skade på eit amerikansk selskap med over 90 000 tilsette, framstiller Masimo Apple som ein bedriftsforbrytar som engasjerer seg i tyveri av vanleg bruk intellektuell eigedom i den medisinske sektoren. Den rettslege striden mellom dei to selskapa er langt ifrå over, sidan Apple planlegg å appellere den internasjonale handelskommisjonens avgjerd i dei komande månadane.

Vanlege spørsmål