Konstrukcja bez strachu – jak nowa technologia AI zmienia branżę budowlaną

Teknologien innan kunstig intelligens (AI) utviklast stadig og utvidar seg, ikkje berre i kvardagen vår, men også i nesten kvar einaste bransje vi arbeider i, inkludert byggjebransjen. Suffolk Construction nyttar AI på byggjeplassen. Spot, den robotiske hunden, kan utføre oppgåver på byggjeplassen som tidlegare krevde timar eller til og med dagar med arbeid, og revolusjonerer byggjebransjen.

«Det er verkeleg fantastisk,» sa Spot-handterar Andy Kunkler, Manager of Solution Development. Den robotiske hunden har blitt ein stor suksess blant arbeidarane på byggjeplassen. «Spot er truleg den mest kjære enheten på byggjeplassen,» sa Ben Wilson, Chief Operating Officer of Suffolk Gulf Coast. «Spot er den nyaste robotteknologien som blir nytta på byggjeplassar,» la Wilson til.

Spot lettar prosjekt- og dokumentasjonsstyring på byggjeplassar for utviklarar. «Den vart designa som et datainnhentingverktøy for å sikre tryggleik, effektivitet, punktleghe, og nøyaktigheit i byggeprosjekt. Spot kan verifisere om kvar einaste element er montert på rett stad, i rett posisjon, i samsvar med timeplanen, medan han beveger seg gjennom korridoren, og varsle teamet om nødvendig arbeid,» forklara Wilson. Suffolk Construction brukar Spot, designa av Boston Dynamics, på fleire prosjekt, inkludert den nye byggjeplassen til Great Wolf Lodge i Naples. «Spot vil vite korleis bygget vil sjå ut sjølv før det reiser seg frå bakken,» la Wilson til.

På byggjeplassane kan Spot samle data og blir kontrollert av handteraren sin, noko som resulterer i større nøyaktigheit i arbeidet. «Dataen blir lagra i ulike einingar festa til Spot. Spot beveger seg, samlar data. Noko av det kan sendast direkte, medan anna kan lastast ned seinare. Slik er han designa. Praktisk talt kven som helst på byggjeplassen kan betjene han. Når vi brukar meir spesialisert utstyr, som 3D-skanning, blir det noko meir komplisert,» sa Andy Kunkler, Spot-operatør på byggjeplassen. Spot er ikkje billig, han kostar titusenvis av dollar, men han er verdt prisen. Som alle nye teknologiar, bør han bli billigare og meir tilgjengeleg for ein større mengd byggeselskap i framtida. «Er det verdt å investere i Spot? Definitivt ja, og eg vil seie at Spot er den nyaste av fleire investeringar som har ført oss hit,» sa Wilson.

Spot kan utan tvil betraktast som ei revolusjon i arbeidet på byggjeplassar. Han lét mange oppgåver bli gjort raskare og meir nøyaktig. «Under normale forhold brukar overvakarar fleire timar på å gjennomgå byggjeplassen, returnere, prosessere dataen, og sende informasjon via e-postar og telefonsamtalar. Spot gjer dette i sanntid gjennom automatiske prosessar. Resultata er eksponentielle. Det er ei utruleg tidsbesparing,» sa Wilson.

Dette er eit glimt inn i framtida for byggarbeid og eit steg fram i å redusere tida og innsatsen som trengst for å starte eit prosjekt. «Eg vil være veldig tydeleg: Spot tar ikkje arbeidet bort frå teamet på byggjeplassen, heilt tvert imot, han lét folk bruke tida si meir effektivt,» sa Wilson. «Det er ein fantastisk tid vi lever i,» la Kunkler til.

Det er ingen tvil om at kunstig intelligens utviklar seg raskt og penetrerer nye forretningsområde, og vi kan forvente ny vekst. Great Wolf Lodge i Naples er planlagd åpna dørene seinare i år.

Nøkkelsspørsmål om bruken av kunstig intelligens (AI) på byggjeplassar:

1. Korleis nyttar Suffolk Construction kunstig intelligens på byggjeplassar?
2. Kva er Spot og kva er hovudføremålet hans på byggjeplassen?
3. Kva er fordelane med å bruke Spot på byggjeplassen?
4. Kva for datainnhentingsmoglegheiter har Spot?
5. Kva er kostnadene knytta til å kjøpe og bruke Spot på byggjeplassen?
6. Korleis påverkar Spot effektiviteten i arbeidet på byggjeplassen?
7. Tyder bruken av Spot at arbeidarar vert skifta ut på byggjeplassen?
8. Kva er utsiktene for vidare utvikling av bruken av kunstig intelligens i byggebransjen?

Definisjonar:
1. Kunstig intelligens (AI) – teknologi som gjer datamaskinar og maskiner i stand til å utføre oppgåver som vanlegvis krev menneskelig tenking og handling.
2. Spot – ein robotisk hund designa for å utføre ulike oppgåver på ein byggjeplass, basert på kunstig intelligens.

Anbefalte relaterte lenker:
1. Boston Dynamics heimeside
2. Offisiell heimeside til Great Wolf Lodge i Naples